Gardeners lanceert 'Gardeners Grow' voor start- en scale ups

Gardeners lanceert 'Gardeners Grow' voor start- en scale ups
 • Bureaus
 • 5 jul 2023 @ 11:00
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • InnovatieStartupMVO

Om 'het goede te laten groeien' lanceert Gardeners 'Gardeners Grow' voor met drie startklanten in de categorie doing good startups en scale ups. Het betreft een programma waarin jonge startende en schalende 'doing good ondernemers' worden ondersteund met 'brand fundamentals' op het gebied van strategie, design en creatie.

'Om zo vanuit sterke wortels en een vruchtbare bodem te groeien en impact te maken', licht Gardeners-voorvrouw Maira Evers toe.

Na een intake met de ondernemers gaat Gardeners bij de selectie startups aan de slag met een combinatie van activiteiten, uiteenlopend van merknaam, merk & impact strategie of merkidentiteit ontwikkeling, tot een pitch deck, verpakkingsontwerp, website, crowdfunding, pr inzet of een (launch) campagne. 'Gardeners heeft een inhouse strategie afdeling en design studio. Daardoor kan het bureau een brede range aan ondersteuning bieden op het gebied van strategie, branding, campagnes, activaties en pr, met maximale synergie en kruisbestuiving.'
(PvWK)

Drie startups die afgelopen jaar het Gardeners Grow programma doorliepen:

Chewsome. Babyfood taken seriously

Prakjes en purees in potjes die langer houdbaar zijn dan de leeftijd van je kind. Zo voeden we nu onze baby’s en kids. Daar gaat de Duitse start-up Chewsome verandering in brengen. Door baby’s en jonge kinderen gezonde, veggie-first vaste voeding te geven, ontwikkelt een kind zich beter. Founders Vicky en Tina kwamen bij Gardeners met de vraag om een naam, gezicht en stem te geven aan hun plannen. Gardeners ontwikkelde een merkstrategie, merknaam en merkidentiteit met tone of voice en verpakkingsontwerpen voor deze veelbelovende start-up die in het najaar van 2023 lanceert in Duitsland en daarna de rest van Europa gaat veroveren. 'Awesome little humans, we take you serious!'

Mindmentor. Alles voor jouw aandacht

Mindmentor biedt een totaaloplossing voor kinderen met aandachtsproblemen. Of je nu ADHD hebt of niet. Mindmentor heeft als missie om ieder kind met aandachtsproblemen zelfvertrouwen teruggeven. Dat doen zij met een talentgerichte aanpak, door niet zomaar te labelen en ervoor te zorgen dat alles wat nodig is, beschikbaar is onder één dak. Persoonlijke hulp in een huiselijke setting in de Mindmentor clinic wordt gecombineerd met een online platform, Mindmentorcampus, waar je in eigen tempo trainingen kunt volgen. Gardeners ontwikkelde voor oprichters Robin en Esther de merkidentiteit, tone of voice en een website zodat zij in september 2023 hun deuren kunnen openen.

Carble. Reduce carbon emissions. Reward farmers

Climate tech startup Carble heeft een technologie ontwikkeld om ontbossing tegen te gaan in het tropisch regenwoud. Bedrijven die tropische producten inkopen die groeien in het regenwoud (zoals koffiebonen, cacao, mango’s, bananen) kunnen met Carble nauwkeurig de carbon uitstoot meten in hun keten en boeren belonen als er geen ontbossing heeft plaatsgevonden. Carble combineert data van de boeren met satellietdata en machine learning en is hierdoor op grote schaal toepasbaar.  Founders Sander, Noura en Lodewijk kwamen bij Gardeners om hun slimme impactvolle techoplossing een gezicht te geven en hen te helpen om de propositie kort en krachtig te kunnen pitchen. Gardeners ontwikkelde een merkstrategie, een onderscheidende merkidentiteit met tone of voice en een pitchdeck, waardoor hun tweede investeringsronde met succes werd afgesloten.

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken