Wendy van Dijk wálgt van Telegraaf

Wendy van Dijk wálgt van Telegraaf
  • Bureaus
  • 12 feb 2016 @ 17:09
  • Link
  • Lodewijk van der Peet
    Lodewijk van der Peet

    Managing Director
    BeyenMeyer
  • DagbladuitgeversTijdschriften

September 2015 : Wendy van Dijk vindt de journalistiek die de krant bedrijft 'kansloos’. De Telegraaf schreef donderdag een paginagroot artikel over haar tv-collega Martijn Krabbé, waarin wordt beweerd dat iedereen bij hem wegloopt. 'Dan heb je het ook weer over een krant, hè. Het is een bloody shame wat die gasten allemaal doen, zeggen en schrijven. Dat vind ik echt stuitend', briest Van Dijk.

Heb je ook gelezen dat Wendy van Dijk en TMG gaan samenwerken? En wat praten ze lief over elkaar! Daardoor kom ik me ineens weer een hele boze Wendy herinneren, dus googelde ik ‘Wendy van Dijk boos op de Telegraaf”. Moet je eens doen. Pagina’s lang gaat het door met scheldkanonnades over Evert Santegoeds en het schandalig lage niveau dat die randdebielen aan de Basisweg hebben.

Nu is datzelfde bedrijf dus ineens een fantastische partner. Door dat opzichtige opportunisme gingen mijn gedachtes alle kanten op… ik neem je even mee in mijn speculatieve en volgens sommigen verdorven geest: Femmetje de Wind was de oorspronkelijk uitgever van ‘de’ Wendy en ze is er abrupt mee gestopt. Femmetje is volgens mij een vakvrouw. Dat doe ze dus niet zomaar. Het gerucht gaat dat de samenwerking met Erland Galjaard niet te harden was. Je maakt een blad met Wendy maar Erland schijnt te beslissen. Over elke komma. Bovendien gaat het blad, anders dan in het grote voorbeeld Linda, elke pagina over Wendy zelf. Die formule is zeer beperkt houdbaar. Kortom: Wendy en Erland moesten iemand anders vinden die precies wilde doen wat Erland zegt.

Andere speculatie: John de Mol heeft iets goed te maken nadat hij TMG een oor heeft aangenaaid: 27 miljoen voor nul zeggenschap in een zwaar verliesgevende hut. Hij houdt TMG het succes van zijn zus voor en geeft ze Wendy.

Wendy van Dijk lijkt me een leuke vakvrouw. Als Ushi was ze een sensatie. In de tijd dat ik nog televisieprogramma’s maakte, heb ik heel plezierig met Erland Galjaard gewerkt. Een vakman met het hart op de goede plaats. Maar dat blad is een draak. Het uitvergroten van het blad naar een platform is een kansloos project. Net zo kansloos als de huidige Raad van Bestuur van TMG.

Lodewijk van der Peet

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken