Vacature Via Ginny: 'Welkome verfrissing op ingekakte banenmarkt'

Vacature Via Ginny: 'Welkome verfrissing op ingekakte banenmarkt'
 • Content
 • 27 jun 2017 @ 11:20
 • 16075 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
 • VideoContentArbeidsmarkt

Wie op zoek is naar een baan als marketeer of creatief heeft vast weleens een kijkje genomen bij Vacature Via Ginny: 'het vrolijke en leuke banenplatform voor (droom)carrières in de creatieve industrie'. De website en Facebook-pagina valt op door haar losse en persoonlijke stijl en heeft sinds kort ook nog eens een YouTube-kanaal opgezet. Oprichter Ginny Ramkisoen vertelt MarketingTribune over de plannen en solliciteren in het marketingwereldje in het algemeen.

VVG is met name bekend via Facebook. Nu ook een YouTube-kanaal. Waarom?
We kijken continu naar wat we zelf leuk vinden om te zien, lezen en ook creëren. Daarbij in het achterhoofd genomen dat onze doelgroep ook leuk moet vinden wat wij doen en toen we onlangs een brainstorm hadden over onze geschreven content, kwamen we uit op het feit dat we zelf eigenlijk steeds minder lezen en steeds meer videocontent consumeren. Deze shifting merken we ook bij de doelgroep van VVG en dus kwam het besluit om onze geschreven content aan te houden, maar ons wel meer te gaan concentreren op het maken van video's.

Hiervan kun je verwachten dat ze grappig, vrolijk maar ook zeker serieus, informatief en leuk om naar te kijken zijn. We willen een brede mix creëren van interviews, reports, tips & tricks, vlogs en straatvragen om iedereen te voorzien van de juiste content. In onze video's gaat het om alles wat met werk, solliciteren maar ook fashion en lifestyle te maken heeft.

Wat maakt VVG beter dan andere vacaturewebsites?
Ik ben van mening dat de markt groot genoeg is voor meerdere vacaturesites, maar waar wij ons in onderscheiden is het hebben van een originele aanpak, wat een welkome verfrissing was op de ingekakte en ongezellige banenmarkt. Daarbij houden we van een persoonlijke, authentieke tone-of-voice en doen we ons niet anders voor dan we zijn. Dat zien en waarderen onze klanten.

Hoe ziet het verdienmodel van VVG eruit?
Klanten kunnen bij ons een advertentie plaatsen in de vorm van een vacature- of stageomschrijving, die gedeeld wordt op ons platform en onze social media-kanalen. Zo hebben we op Facebook ruim 33.600 paginalikes van mensen die op zoek zijn naar een baan of on the look out zijn voor mensen in hun directe omgeving. Ook bieden we recruitment als dienst voor onze klanten, waarmee wij het werving- en selectieproces op ons nemen en zo een geschikte nieuwe werknemer voor een bedrijf vinden. 

Wat valt je op aan marketingvacatures t.o.v. andere functies? Wat maakt ze bijvoorbeeld leuker?
Ze zijn vaak populair en je merkt in sommige gevallen dat bedrijven in de vacatureomschrijving de minder geijkte paden bewandelen en er een creatievere manier van formuleren op nahouden.

Welke tip wil je marketeers/creatieven die op zoek zijn naar een baan meegeven? Of die een nieuwe collega zoeken?
In beide gevallen: wees origineel! Als je je kunt onderscheiden van de rest, doe dat dan. Je hoeft echt geen rare fratsen en stunts uit te halen om met je kop boven het maaiveld uit te steken. Dat kan ook prima in een vacatureomschrijving, het beeld dat je bij je vacature plaatst, een (korte) motivatie of een leuk vormgegeven CV. 
Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken