Wayne Parker Kent breidt uit naar België

Wayne Parker Kent breidt uit naar België
 • Content
 • 23 okt 2017 @ 10:36
 • 12236 x gelezen
 • Link
 • Redactie Contentmarketing
 • StrategieContent

Wayne Parker Kent breidt binnenkort zijn activiteiten uit naar het zuiden. Begin 2018 worden vier Vlaamse varianten van de online magazines NSMBL, Manners, Culy en Famme gelanceerd. Dit maakte het Amsterdamse mediabedrijf zojuist bekend in de nieuwste aflevering van de podcast The Brief.

Waar vaak Belgische mediabedrijven de stap richting de Nederlandse markt maken, is het in het geval van Wayne Parker Kent precies andersom. Deze stap is dan ook niet meer dan logisch, aldus ceo Slaven Mandic. 'Op deze manier willen we niet alleen onze koploperspositie op het gebied van contentmarketing vasthouden, maar deze ook uitbreiden naar de Belgische markt. We zien dat veel adverteerders zich in beide markten bevinden en graag die brug willen slaan.'

De uitbreiding werd bekendgemaakt in The Brief, de podcast die Wayne Parker Kent tweewekelijks uitgeeft. In de aflevering was Gert Ysebaert (foto), ceo van Mediahuis, te gast. De expansie van Wayne Parker Kent verloopt in samenwerking met het Belgische mediabedrijf, dat onder andere eigenaar is van NRC Handelsblad, NRC Next, TMG en verschillende grote kranten in België waaronder De Standaard en Het Nieuwsblad. Wayne Parker Kent en Mediahuis zijn sinds afgelopen zomer strategische partners, na een investering van Mediahuis.

Gert Ysebaert laat weten: 'Hoewel de focus in eerste instantie lag op verdere groei binnen de Nederlandse markt, ben ik zeer tevreden dat we dit succesvolle businessmodel nu reeds in de vorm van een joint-venture in België kunnen gaan uitrollen. Wayne Parker Kent slaagt er vandaag in om interessante doelgroepen zoals jonge vrouwen, actieve mannen of foodies, zeer gericht te bereiken met verhalen die speciaal voor hen ontwikkeld zijn. Dit vormt een perfecte aanvulling bij onze sterke nieuwsmerken die vanuit hun journalistieke eigenheid net een zo breed mogelijk publiek bereiken. Op die manier zetten we een complementair aanbod in de markt, zowel naar onze lezersdoelgroep als naar de advertentiemarkt toe.'

In de samenwerking zal Wayne Parker Kent zich richten op lifestyle content, waar Mediahuis zich traditioneel meer richt op het uitgeven van nieuwsmerken. Wayne Parker Kent zal in België starten met de introductie van de merken NSMBL, Culy, Manners en Famme. Deze krijgen lokale redacties en een lokaal accountmanagementteam. Daarnaast profiteren de Belgische merken van de productiekracht van de creatieve afdelingen van de Nederlandse tak. Zo zal het contentmarketingbureau The Agency vanuit Amsterdam actief betrokken zijn bij het ontwikkelen van de commerciële proposities voor klanten in België.

The Brief is te beluisteren via: podcast.wayneparkerkent.com.


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken