[GPCM18] Jasper van Zandbeek: 'Meer CMO's met ballen, graag!'

[GPCM18] Jasper van Zandbeek: 'Meer CMO's met ballen, graag!'
 • Content
 • 21 nov 2018 @ 09:31
 • 20549 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • ContentGrand Prix Content MarketingAwards

Zandbeek is Gouden Vriend van de Grand Prix Content Marketing, de vakprijs die morgenavond wordt uitgereikt. We vroegen Jasper van Zandbeek, chief engagement officer bij het contentmarketingbureau uit Eindhoven en tevens jurylid van de Grand Prix, naar de uitdaging waar het vak op dit moment voor staat.

De Grand Prix Content Marketing Awards worden op donderdag 22 november in Postillion Amsterdam uitgereikt. De genomineerden zijn inmiddels bekendgemaakt.

Zandbeek is voor het derde jaar op rij gouden vriend van de Grand Prix. Wat betekent dat voor jou en je bureau?

Voor ons betekent deze jarenlange vriendschap dat we de ontwikkeling van het vakgebied contentmarketing blijven stimuleren door het beste werk een podium te bieden.


Zandbeek tijdens de Grand Prix vorig jaar, met op tweede van links Jasper.

Wat zijn je verwachtingen van de inzendingen dit jaar?

Ik hoop dat 'hardcore contentmarketing' door de jury wordt beloond. Daarmee bedoel ik cases die hun effectiviteit op lange termijn echt hebben bewezen en consistent in hun aanpak zijn, zonder daarbij overigens het experiment te schuwen. Een trend bij veel prijzenfestivals is dat allerlei technologische innovaties enorm worden beloond. Dit weekend heb ik bijvoorbeeld eens rustig allerlei winnaars van Cannes Lions 2018 zitten bekijken, en daar viel me dat ook weer op.

In mijn ogen zijn het vaak micro-innovaties die bovenmatig meetellen in de waardering van een case. Het leidt af van het werkelijke doel. Goede contentmarketing is naar mijn mening vooral effectieve marketing die duurzaam en aantoonbaar bijdraagt aan businessdoelen. Door dit te belonen onderscheidt de Grand Prix zich van talloze vakprijzen die zich puur op creativiteit richten.

Wat is in algemene zin de grote uitdaging van de Grand Prix?

Het bestaansrecht van het vakgebied contentmarketing bewijzen, is en blijft in mijn ogen de grootste uitdaging. Om merken en marketeers blijvend te overtuigen is het van belang dat er mee zichtbaar werk komt. Het soort waarmee je in de kroeg indruk maakt. Als we dat bereikt hebben, is contentmarketing mainstream geworden en een belangrijk doel bereikt.

Voor welke uitdaging staat het contentmarketingvak op het moment?

Het is voor het vak belangrijk dat merken substantieel en overtuigd inzetten op contentmarketing. Dat vergt geloof, visie, discipline en -niet onbelangrijk- genoeg budget. Dit alles wordt nog bemoeilijkt door het zogenaamde 'kwartaaldenken'. Dit blijkt een zeer hardnekkig verschijnsel, dat alleen in de boardrooms van Nederland de kop kan worden gedrukt. Dus meer CMO's met ballen en verstand van de inhoud, graag!

Daarnaast is opleiding belangrijk. Bij Zandbeek merken we dat hogescholen en universiteiten nog niet goed in staat zijn om studenten met de juiste bagage af te leveren. Ze worden doorgaans nog heel klassiek geschoold. Het zou iedereen helpen als dit verandert.

 

Lees ook onze interviews met:

Albert-Jan Huisman en Bert van Loon: 'Lef en creativiteit staan dit jaar centraal'

Aart Lensink: 'Contentmarketing loopt lichtjaren achter op reclamewereld'

Michael Willems: 'Er wordt teveel content van middelmatig niveau gemaakt'

Maartje Claassen: 'Ik wil aandacht vragen voor het mooiste vak dat er is'

Edger Louwaard: 'Ik hoop dat er breed wordt ingezonden'

Wies Popa: 'We hebben baanbrekers nodig in dit vak'

Bram Jeurissen: 'De balans in content slaat om van kwantiteit naar kwaliteit'

Jos Govaart: 'Ik kijk naar cases die emotie losmaken'

Nancy Schuurmans: 'Contentmarketing is aanpak voor lange termijn'

Coen Huibers: 'Het hart van ons vak altijd storytelling blijven'

Jeroen de Bakker: 'Grand Prix is filter van bovengemiddelde content'

 

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken