Nieuw bureau Hibou haalt emotie uit marketingbudgetten

Nieuw bureau Hibou haalt emotie uit marketingbudgetten
  • Content
  • 1 feb 2019 @ 10:58
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • NieuwkomersContent

Hibou, een nieuw bureau voor datagedreven reputatiemanagement, ziet het daglicht. Het bureau wil door middel van data-analyse aannames en emotie uit marketing- en communicatiebeslissingen halen.

Hibou werkt inmiddels voor internationale opdrachtgevers zoals het Italiaanse racefietsbandenmerk Vittoria en Nederlandse merken als Pitpoint Clean Fuels, Munt Hypotheken en Dr Leenarts.

Hibou stelt dat marketingcampagnes nog vaak op basis van de onderbuik worden geïnitieerd. Oprichter Matthijs Rutten is afkomstig uit de traditionele bureauwereld (onder meer LVB) en zag daar hoeveel budget marketeers verspillen als gevolg van verkeerde beslissingen. 'Organisaties weten vaak niet hoe ze worden gepercipieerd door hun doelgroepen. Dan kunnen ze dus ook niet de juiste beslissingen nemen om deze perceptie te beïnvloeden. Vervolgens krijg je een marketingverhaal dat totaal niet past bij wat de doelgroepen echt over de betreffende organisatie denken. Dat werkt geregeld zelfs averechts, waardoor het merk schade oploopt.'

Het begint volgens Hibou bij weten wat consumenten en andere stakeholders over jouw merk zeggen op social media platforms, blogs en review sites. Hibou stelt dat je zonder een juiste interpretatie van data er niet de juiste acties aan kunt verbinden. Daarom heeft het bureau een team van social onderzoekers in dienst om deze data te interpreteren.

Joint venture

Door deze open data te analyseren, moeten inzichten ontstaan die een vertrekpunt vormen om de reputatie te beïnvloeden. Dit doet Hibou door middel van campagnes op het gebied van PR en contentmarketing, maar ook social media en influencer marketing worden opgezet en uitgevoerd. Een joint venture met onderzoeksbureau MWM2 moet hieraan bijdragen. Govert van den Bos, directeur van MWM2, laat weten: ‘Motiverend om te zien dat onderzoeksresultaten ook worden vertaald naar concreet beleid en campagnes. Op deze manier kunnen merken het meeste uit hun marketing- en onderzoeksbudgetten halen en maken we als bureau maximaal impact voor onze klanten.’

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken