LVB analyseert prijswinnende case

LVB analyseert prijswinnende case
  • Content
  • 10 jul 2019 @ 09:23
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • StorytellingCampagnesBranded contentCase Study

LVB heeft onlangs veel lof geoogst voor een contentcampagne van ABN Amro MeesPierson en er verschillende prijzen mee in de wacht gesleept, waaronder de Cross Media Case van het Jaar op de Cross Media Awards. In een uitgebreide blogpost analyseert het bureau deze case.

Opdrachtgever ABN Amro MeesPierson wilde een contentmarketingstrategie waarbij op vernieuwende wijze verhalen van vermogenden werden verteld die voor alle klanten van de bank herkenbaar zijn. Het idee ontstond om een documentairereeks te maken rondom vermogende personen, omdat 'vluchtige content steeeds minder goed scoort', schrijft Aart Lensink in de blogpost. Voor de docu’s werden geen 'excentrieke types' geïnterviewd, maar 'juist gewone miljonairs'.

Merkdoelstelling
De doelstellingen van de campagne waren tweeledig. ‘Bij elke campagne vechten awareness en leadgeneratie om voorrang, bij reguliere campagnes is sowieso de merkdoelstelling belangrijk. We vertrokken uiteindelijk op een fifty-fifty-verdeelsleutel. Mooi als mensen herkennen dat ABN Amro MeesPierson achter deze verhalen zit. Minstens zo mooi als we uit de investering nieuwe klanten halen.’

Andere constructie
Voor de uitrol van de campagne is de samenwerking gezocht met RTL Z, waarbij de wens was om in een andere constructie te werken dan de klassieke branded content-aanpak. ‘In dit geval wilden we heel duidelijk RTLZ als launching mediapartner om geloofwaardigheid aan de documentaires mee te geven’, legt Lensink uit. ‘Het zou gaan om drie afleveringen van 43 minuten, die pasten in de prime time-programmering. De content zou honderd procent ‘schoon’ zijn, dus geen ABN Amro-experts bevatten. De inhoud van de docu’s zou daarna over andere platforms dan alleen de RTL-online kanalen worden uitgeserveerd, om funnels mee te bouwen.’

De resultaten liegen er niet om: in de campagneperiode is het aantal leads verdubbeld, het aantal bezoeken naar de contentsite Financial Focus is in de campagneperiode met ruim 480% gestegen en tijdens de campagne werden er 4,6 miljoen impressies gerealiseerd. De uitgebreide analyse is te lezen op de website van LVB.




Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken