Anne Frank Stichting lanceert app tegen discriminatie en intolerantie

Anne Frank Stichting lanceert app tegen discriminatie en intolerantie
 • Content
 • 16 nov 2021 @ 09:02
 • 11806 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

De Anne Frank Stichting lanceert op 16 november, Unesco International Day for Tolerance, een app die het verhaal vertelt van Anne Frank en van vier jongvolwassenen die vandaag de dag te maken hebben met antisemitisme, racisme en discriminatie in de Nederlandse samenleving.

De laatste jaren stijgt het aantal meldingen van discriminatie en antisemitische incidenten. Onder het motto #DontHateEducate wil de Anne Frank Stichting intolerantie en discriminatie met hulp van persoonlijke verhalen tegengaan. In The Bookcase for Tolerance app kun je in Augmented Reality de kamer van Anne Frank en die van Dalit, Mees, Kuei en Majd bekijken. Dalit heeft in het dagelijks leven te maken met antisemitisme. Mees wordt als transgender niet altijd geaccepteerd voor wie hij is. Kuei wordt als zwarte vrouw gediscrimineerd om haar huidskleur. En Majd loopt als vluchteling in Nederland tegen vooroordelen aan. Zij nemen je mee in hun wereld en vertellen over hun leven, strubbelingen en hun blik op de toekomst. Ook de Canadese acteur Elliot Page, die zich als transgender vaker uitspreekt voor meer acceptatie en tolerantie, werkte mee aan het project. Hij sprak de voice-over van de teaser in.

Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting: ‘”Laat me mezelf zijn’, schrijft Anne Frank op 11 april 1944 in haar dagboek. Op diezelfde dag schrijft zij ook: 'Eens zal deze verschrikkelijke oorlog toch wel aflopen, eens zullen wij toch weer mensen en niet alleen Joden zijn!'. De boekenkast, die de ingang van het Achterhuis verbergt waar Anne Frank ruim twee jaar zat ondergedoken, herinnert ons eraan waar vooroordelen en discriminatie toe kunnen leiden. Nog steeds hebben veel jonge mensen hiermee te maken. The Bookcase for Tolerance vertelt hun verhaal. Door gebruik te maken van de kracht van persoonlijke getuigenissen willen we intolerantie en discriminatie bespreekbaar maken en helpen tegengaan.”

Groeiende intolerantie
De Anne Frank Stichting brengt Annes levensverhaal en haar werk wereldwijd onder de aandacht, mede ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie. Anno 2021 is dat nog steeds hard nodig. Zo registreerde de politie in 2020 ongeveer 12 procent meer discriminatie-incidenten in Nederland ten opzichte van het jaar ervoor blijkt uit het rapport Discriminatiecijfers in 2020.

The Bookcase for Tolerance
Anne Franks kamer is met de app voor het allereerst in Augmented Reality te zien. De verhalen en de video’s zijn volledig Engelstalig om de app voor mensen wereldwijd toegankelijk  te maken. The Bookcase for Tolerance is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store.

De video's met de persoonlijke verhalen zijn hier te vinden.

De app en campagne zijn belangeloos bedacht en gemaakt door Innocean Berlin, HAGENS PR, Media.Monks, Massive Music, Johan Kramer, Ted Alkemade, Yvette de Witt en Sven Shrader: Anne Frank House – The Bookcase for Tolerance.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken