Uber, COC en MDRA maken video om gesprek te stimuleren

Uber, COC en MDRA maken video om gesprek te stimuleren
  • Content
  • 3 aug 2022 @ 07:57
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Uber heeft, in samenwerking met Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDRA) en COC Nederland, een educatieve video gemaakt om chauffeurs te inspireren en motiveren het gesprek aan te gaan met hun passagiers. De video is onderdeel van een langer lopende samenwerking tussen COC en Uber.

Doel van de video is bij te dragen aan een veilige rit voor alle passagiers en chauffeurs. Ongeacht afkomst, gender, geloof en seksuele geaardheid. De video is gedeeld met alle chauffeurs die gebruik maken van de Uber App.

In de video gaan twee chauffeurs, Johan en Surenda, op pad door Amsterdam met drag queen Elektra, gedragswetenschapper Daniël en lifecoach Annelies. Samen bespreken zij respectievelijk het openlijk jezelf kunnen zijn in een taxi, hoe het is om in de kast te zitten en hoe Annelies soms anders behandeld wordt, omdat zij een hulphond heeft.

Freek Janssens, Beleid coördinator COC Nederland: ‘Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in de taxi, helaas is dat nog niet altijd het geval. Daarom is het goed dat er nu een video is om aan chauffeurs te laten zien hoe mooi het is om onze kleurrijke community in de auto te hebben.’

‘De grote diversiteit aan passagiers en chauffeurs vraagt van ons dat wij elkaar de ruimte geven en respect hebben voor verschillen, omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Vanuit het Meldpunt zijn wij heel erg voor verbinden, dus: ‘Blijf in verbinding en ga het gesprek aan’, aldus Jacintha Summerville, Consulent discriminatiezaken bij MDRA.

Eveline Sijbrandij, verantwoordelijk voor Rides in Nederland, bij Uber: ‘Iedere dag hebben chauffeurs en passagiers vele duizenden ontmoetingen via de Uber app en leidt dit vaak tot bijzondere gesprekken en de mooiste verhalen. Wij blijven daarom constant aandacht vragen voor acceptatie en veiligheid voor passagiers en chauffeurs.’

Uber besteedt voortdurend aandacht aan belangrijke thema’s als veiligheid en acceptatie, zowel richting passagiers als chauffeurs. Naast deze educatievideo, bracht Uber afgelopen maanden ook met LHBTIQ+ mediaplatform MEIJT. de videoserie ‘Ride with Pride’. Hierin vertellen iconen uit de community over jezelf kunnen zijn en veilig voelen onderweg, vanaf de achterbank van een Uber. De serie is te bekijken op de social kanalen van MEIJT.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken