Dit zijn de belangrijkste NL videomarketingtrends in 2017

Dit zijn de belangrijkste NL videomarketingtrends in 2017
 • Content
 • 23 dec 2016 @ 14:36
 • Link
 • Patrick Severein
  Patrick Severein

  manager marketingcontent
  LVB
 • VideoDigitaalContent

Ja, een lijstje. Aan het einde van het jaar. Maar wel hét lijstje voor videomarketingexperts en content marketeers. Dé videomarketingtrends voor 2017.

1. Videocontentcampagnes rule in 2017

Eigenlijk al geen trend meer, maar toch wil ik hem noemen. Videocontentcampagnes zijn in 2017 niet meer weg te denken uit contentmarketing-land. Ze vervangen de aloude reclamecampagnes. Met veel meer succes. Gegarandeerd succes. Als je het goed aanpakt tenminste. Goede content bedenkt en maakt. Binnen retegoede formats. En ze vervolgens op de juiste manier distribueert. Via social. Via e-mail. En zo je doelgroep bereikt. Want: vergeet de conversie niet (zie trend 3).

2. Facebook-video wordt nog groter

Onlangs alle verwachtingen blijft Facebook nog steeds groeien. In bezoek. In views. En Facebook-video groeit lekker mee (van 1 miljard views naar 8 miljard views binnen een jaar!) (500 miljoen Facebook-gebruikers kijken elke dag video!). Reden dus voor content marketeers en videomarketeers om Facebook als videoplatform te omarmen. Facebook is bij uitstek geschikt voor videocontentcampagnes. Groot bereik. Perfect medium. Mooie resultaten. En ja, Facebook is de kroonprins op videogebied. Maar YouTube is nog steeds koning.

3. Video wordt dé boost voor conversie

Ik heb hier een bak aan prachtig bewijsmateriaal en voorbeeldcases; video levert conversie op. Keiharde conversie. Bewezen. Punt. Leads. Getekende contracten. Views. Engagement. Nieuwe klanten. Wat dan ook. 2017 wordt het jaar van de videoconversie. Video's zonder doel, zonder marketing, zonder distributie sterven uit. Hopelijk. En anders ga ik daar persoonlijk voor zorgen. Geen weldenkende content marketeer of communicatieprofessional mag nog aan videomarketing doen zonder doel en KPI's. Eeuwig zonde. Want het kan je als merk echt veel opleveren. Als je er maar over nadenkt. En durft.

4. De 'Over ons-video' wordt eindelijk volwassen

Wel eens een Over ons-pagina van een merk bekeken? Precies. En je bent niet de enige. De Over ons-pagina is een van de meest bezochte corporate pagina's. En hoe vaak zie je een video? Inderdaad. Letters, letters, letters. Terwijl een goede 'Over ons-video' zoveel kan betekenen voor je merk. Meer dan letters. Je kan meteen het juiste gevoel overbrengen. Je kan verrassen. Je onderscheiden. Gelukkig zien merken en organisaties dat ook in 2017.

5. Live video gaat groeien

In 2016 werd er hier en daar geëxperimenteerd door merken met live video. Soms succesvol. Soms pijnlijk slecht. In 2017 is het klaar met experimenteren. Waarom groeien? Omdat kijkers een gevoel van urgentie krijgen, er bij willen zijn, deze 'eenmalige kans' niet voorbij willen laten gaan. En daar houden wij content marketeers van. Van mensen die bij ons willen horen. Allemaal kansen dus. Bedenk dan wel graag iets origineels en creatiefs. Goede content dus (die minimaal 10 minuten duurt bij live video overigens).

6. En vergeet dit niet...

Ja, Instagram en Snapchat worden steeds belangrijker op videogebied. Een trend in 2017? De eerste maanden  nog niet. Tweede helft 2017? Waarschijnlijk wel. Maar in 2018? Zeker wel. En alvast nog eentje voor 2018: e-mail videomarketing. Nee, e-mail marketing is nog lang niet dood en krijgt in 2017 een tweede leven, met e-mail videomarketing. Korte nieuwsbrieven, veel mogelijkheid tot interactie. Succes gegarandeerd. In 2018. Absoluut. In 2017: de eerste stappen.

Door: Patrick Severein, manager van LVB Videomarketing, een label van LVB Networks 

Patrick Severein

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken