Dé trends in videomarketing in 2019

Dé trends in videomarketing in 2019
 • Content
 • 19 nov 2018 @ 16:31
 • 19733 x gelezen
 • Link
 • Patrick Severein
  Patrick Severein

  manager marketingcontent
  LVB
 • ContentVideo

Natuurlijk blijft video als een razende groeien. Maar welke trends moet je als videomaker en contentmarketeer volgend jaar echt in de gaten houden (en inzetten)?

Trend 1. Strategy first

Videomarketingstrategie als trend in 2019? Maar daar is iedereen toch al mee bezig? Nee dus. Er wordt nog te veel ‘zomaar’ video gemaakt. Te weinig nagedacht over wat het moet opleveren. En dat kan echt niet meer in 2019. Gelukkig komen steeds meer merken (en bureaus) daar achter. Geen video’s maken om het video’s maken, maar video’s die leads opleveren bijvoorbeeld. Of bewezen iets doen voor je merk. Strategie dus. Nadenken. Past het bij merk? Wat levert het op? Puzzelen. Schaven. En dan pas een video maken.

Trend 2. Creëer je eigen influencer

Influencers, niet meer weg te denken in contentmarketing. Als distributiekanaal. Of als hoofdrolspeler in je videocontent. En bij dat laatste zien we in 2019 een kentering optreden. Influencers kunnen van waarde zijn voor je merk, maar er zijn ook nadelen (kosten, afhankelijkheid, noem maar op). Daarom zien we in 2019 merken steeds meer hun eigen influencers lanceren. Collega’s, medewerkers, specialisten, die hét gezicht van je merk worden. En op die manier dus ook influencer worden. En dus weer gevraagd worden door anderen om… enfin, je begrijpt het.

Trend 3. Shop till you drop

Shoppable videocontent is aan het groeien. En blijft groeien in 2019. Vooral dankzij Instagram en Snap. Swipe-to-buy. Er wordt volop mee geëxperimenteerd door merken. Videomarketing direct inzetten om je sales te vergroten gaat echt groot worden in 2019. Dé manier om direct de waarde van je videocontent te bewijzen en je KPI’s te halen.

Trend 4. Leren, leren, leren

Cursussen, congressen, trainingen. Allemaal hartstikke belangrijk. Maar kosten allemaal hartstikke veel tijd. De oplossing? E-learning natuurlijk. Video-e-learning gaat echt doorbreken in 2019. Eindelijk. E-learing wordt professioneler, uitgebreider, inhoudelijker. De manier om je als merk te profileren en er boven uit te steken. Denk aan webinars, live workshops, cursussen. Allemaal via video. En allemaal lekker thuis te bekijken. In je pantoffels. Op de bank.

Trend 5. Eén-op-één video’s

Personalisering is het afgelopen jaar voorzichtig ingezet, maar heeft nog niet de vlucht genomen die werd verwacht. Dat zal dan zonder twijfel 2019 gebeuren. Gepersonaliseerde videocontent, 1-op-1 communiceren, direct je doelgroep aanspreken. Dat is waar de consument op zit te wachten. En dat is wat wij gaan doen volgend jaar: gepersonaliseerde video. Om echt een relatie te bouwen met de doelgroep.

Trend 6. Micro-moments nemen de wereld over

Een bredere trend dan alleen in videomarketing: micro-moments. In 2016 al een buzz-word (bedacht door Google), maar in 2019 nemen de micro-moments de customer journey steeds meer over. Micro-moments zijn al die vluchtige momenten dat consumenten (op hun telefoon) op zoek zijn naar iets. Iets om te doen, een feitje, een video, een route, een restaurant. En dat gaat de hele dag door. Als contentmarketeer en videomarketeer moet je dus daar zijn waar de consument is: micro-moments-marketing. Op het juiste moment daar zijn en bieden waar de consument behoefte aan heeft.

 

Lees ook: 5 contentmarketing trends die 2019 gaan kleuren

Patrick Severein

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken