Vanmoof wint Innovation by Design Award

Vanmoof wint Innovation by Design Award
  • Design
  • 18 sep 2015 @ 10:52
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • AwardProductdesign

De Vanmoof Spinlister, een recent door Vanmoof geïntroduceerde fiets met Bluetooth- en GSMtechnologie, is deze week door het Amerikaanse Fast Company bekroond met de Innovation by Design Award 2015. Deze innovatie-award wordt binnen 14 categorieën uitgereikt aan bedrijven en ontwerpers die het leven van mensen makkelijker maken door middel van design. Binnen de categorie ‘Product Design’ liet Vanmoof inzendingen van multinationals als Adobe, Google en Virgin achter zich.

'De AirBnB van fietsen'
De Vanmoof Spinlister maakt gebruik van Bluetooth- en GSMtechnologie die communiceert met de Spinlister-app. Via deze app, door Vanmoof ‘de AirBnB van fietsen’ genoemd, zoeken mensen die een fiets willen huren een beschikbare Vanmoof Spinlister en ‘unlocken’ de fiets die het eerst beschikbaar of het dichtst bij hen in de buurt is. Op deze manier moet fietsen huren sneller gaan dan via een reguliere verhuurder, en moet fietsdiefstal vermeden worden.

'Beloning voor de ingeslagen weg'
Taco Carlier, oprichter van Vanmoof: ‘Dat ’s werelds grootste innovatieplatform ons op het gebied van product design als winnaar aanstelt, is fantastisch. Het is een beloning voor de weg die wij met Vanmoof zijn ingeslagen. Wij geloven dat functioneel ontwerp gecombineerd met technologie de fietscultuur wereldwijd positief kan beïnvloeden. Voor ons is het zeker dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen bij het ontwikkelen van de ideale stadsfiets.’ Op het gebied van technische innovaties werkt de stadsfietsenproducent momenteel samen met internationale partners als Spinlister, ABUS en Vodafone.

Over Innovation By Design Award
De Innovation By Design Award 2015 wordt in november in New York voor de 4e keer uitgereikt. Dit jaar ontving de awardjury 1500 inschrijvingen, meer dan ooit.Inzendingen worden beoordeeld op functionaliteit, originaliteit, uitstraling, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en op culturele en zakelijke impact. Tot de inschrijvingen behoren de nieuwste innovaties van grote merken zoals Nike, Google en JetBlue, maar ook inzendingen van ontwerpbureaus en start-ups.

Over Vanmoof
Vanmoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier. Het team van Vanmoof ontwerpt stadsfietsen met een focus op functionaliteit. Vanmoof heeft eigen winkels in onder meer Amsterdam, Taipei, Bangkok en New York. Het bedrijf staat bekend om zijn interactie met gebruikers, op basis waarvan de fietsen worden doorontwikkeld. Het ontwerp werd al eerder bekroond met internationale prijzen, waaronder een Eurobike award, de Nederlandse Dutch Design Award en Red Dot design award.


 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken