Design Yourself tijdens DDW 2015

Design Yourself tijdens DDW 2015
 • Design
 • 6 okt 2015 @ 14:00
 • 12096 x gelezen
 • Link
 • Redactie Design
  Redactie Design

  Redactie
  MarketingTribune
 • InteractieZelfzorgEvenement

Tijdens de komende editie van Dutch Design Week biedt Circus of Life een podium voor het ‘designen van het zelf’. Dit evenement geeft de hele week aandacht aan het vormgeven van het innerlijke leven door middel van exposities, lezingen, installaties en ervaringen. Nederlandse denkers en designers laten bezoekers kennismaken met manieren en theorieën om aandacht te besteden aan lichaam en geest.

Kim Hemmes, de ontwikkelaar van Circus of Life en zelf ontwerper, legt uit hoe Circus of Life tot stand is gekomen: 'Werken aan jezelf kan een taboe zijn. Soms is het geoorloofd en hip, maar vaker denken mensen aan geitenwollen sokken types en chronisch zieken. Niets is minder waar: werken aan jezelf, zowel geestelijk als lichamelijk, is inspirerend, leuk en fascinerend. Samen of alleen, even of een hele periode, alles kan en mag. Circus of Life biedt een plek waar iedereen spelenderwijs kan ontdekken op welke manier ze met hun geest aan de slag willen gaan. We bieden een breed programma, met iets voor iedereen en alle leeftijden.

Design speelt hierin een grote rol; we designen onze omgeving, maar hoe gaan we om met ons eigen design? Het onderhoud van zowel lichaam als geest zou voorrang moeten hebben op al het andere; geen prijs te hoog. Tegelijkertijd worden we in onze maatschappij meer en meer verantwoordelijk voor ons eigen (wel)zijn. We zijn de meester van onze eigen zorg, maar de inrichting van onze (gezondheids)zorg sluit hier nog niet bij aan.'

Programma
Designers, filosofen, denkers, doeners, masseurs, meditators, yogi, adem- en lach coaches creëren tijdens DDW samen een circus van het leven, van geest en lichaam samen. Iedereen kan komen spelen. Zo is er onder andere een socratische talkshow door Radio René (in de geest van Denker des Vaderlands René Gude), met als gasten onder meer designer Jan Pieter Kaptein en product designer Jurgen Bey – tevens ambassadeur van DDW15. Daarnaast zijn er seminars te volgen op het gebied van persoonlijk succes door 365 Dagen Succesvol en workshops gericht op ontspanning, zoals massage, meditatie en yoga.

Garden Mania
Circus of Life wordt gehost door Garden Mania op Strijp-S in Eindhoven. Het terrein wordt voor het evenement opnieuw ingericht. Dagelijks is er een design expo, grafische expo, design workshop, levensgrote ballenbak voor volwassenen, vers bereid eten, een bar en diverse interactieve installaties voor jong en oud.

Kijk hier voor het volledige programma.

Redactie Design

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken