Gazelle wint vier GIO- onderscheidingen

Gazelle wint vier GIO- onderscheidingen
  • Design
  • 13 okt 2015 @ 12:00
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • ProductdesignSport

De onderscheiding GIO (Goed Industrieel Ontwerp) wordt sinds 1986 elk jaar toegekend aan producten die zijn gerealiseerd en al gefabriceerd worden. De verkiezing wordt georganiseerd door Designlink, dat samenwerkt met verschillende partners en zich profileert als Nederlands enige design-ketenorganisatie. Dit jaar hebben 4 fiets-modelseries van Koninklijke Gazelle de GIO-erkenning in de wacht gesleept.

Goed Industrieel Ontwerp
De Erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO) is een initiatief van de onafhankelijke stichting Designlink. Deze erkenning wordt ondersteund door een keur aan representatieve beroeps- en brancheorganisatie, kennis- en onderwijsinstellingen en intermediairs. De doelstelling van GIO is om het niveau van Nederlands designvakmanschap naar een hoger plan te tillen. Designlink - de initiatiefnemer van GIO - benadrukt met de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Designlink is dan ook een platform voor hoogwaardige design-initiatieven.

Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs, maar een kwaliteitstempel voor goed vakmanschap. Erkende producten voldoen aan professionele ontwerpmaatstaven:
technische functionaliteit - het product doet waarvoor het is bedoeld
ergonomie – het product is gemakkelijk en veilig in het gebruik
originaliteit - het product onderscheidt zich van andere producten
vormgeving – het product ziet er goed uit
respect – het product betoont respect aan de mens en zijn omgeving

De GIO-onderscheiden Gazelle-fietsen


PUUR_NL
Een glansrol in Gazelle’s portfolio is dit jaar weggelegd voor de transportfiets PUUR_NL. Deze fiets in het bijzonder ontwikkeld om naar vrienden, de stad of school te gaan. Met zijn standaard voor- en achterdrager is de PUUR_NL een trendy fiets die tegelijkertijd handig en praktisch is. De PUUR_NL heeft een stijlvolle en robuuste uitstraling.

Miss Grace/Heavy Duty NL kinderfietsen
De nieuwste kinderfietsen van Gazelle zijn afgeleid van de succesvolle lifestyle modellen voor volwassenen, de Miss Grace en de Heavy Duty NL. De nieuwe kinderfietsen van Gazelle zijn voorzien van drie versnellingen en een terugtrap rem.

CityZen Speed
De CityZen Speed is de snelste elektrische fiets van Gazelle, geschikt voor langere afstanden woon-werkverkeer. De kleurstelling in matzwart met blauwe accenten onderstreept het innovatieve karakter. De stijlvolle CityZen Speed weegt slechts 20,5 kg.

Ultimate S8
Het strakke design, het onderhoudsarme karakter en de zeer sportieve rijeigenschappen van de Ultimate S8 zijn onder andere ook terug te voeren op de zeer compacte versnellingsnaaf. Toptechniek die borg staat voor optimaal snel, trefzeker en zeer licht schakelen. De Gazelle Ultimate S8 biedt ook een andere, nieuwe en hoogwaardige ontwikkeling in de fietswereld: krachtige en uitstekend doseerbare schijfremmen met hydraulisch bediening.

De vier onderscheiden modelseries van Gazelle zullen tijdens een feestelijke ceremonie in het Klokgebouw, het centrum van de Dutch Design Week, worden gehuldigd. Het Klokgebouw zal minstens 60.000 bezoekers welkom heten. De GIO-tentoonstelling zal te bekijken zijn in Hal B.

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken