Inzenden voor Dutch Design Awards geopend

Inzenden voor Dutch Design Awards geopend
 • Design
 • 24 feb 2017 @ 10:26
 • 19310 x gelezen
 • Link
 • Redactie Design
 • Awards

Inzenden voor de zes hoofdcategorieën - Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Service & Systems - van de Dutch Design Awards kan tot en met 3 april 2017. Jonge ontwerpers kunnen zich tot en met 18 april aanmelden voor de Young Designer Award. Het beste uit alle categorieën wordt bekroond met de Future Award en tijdens de Dutch Design Week (21-29 oktober) wordt ook nog de Public Award uitgereikt.

The Future of Dutch design
Dutch Design Awards (DDA) viert de toekomst. De open call voor Dutch Design Awards 2017 luidt de 15e editie in. DDA beloont sinds 2003 Nederlandse ontwerpers voor hun meest indrukwekkende, vernieuwende, baanbrekende, soms wereldverbeterende projecten. Dit jubileumjaar viert DDA de toekomst met een nieuwe lichting ontwerpen, het publiek maken van het archief en het vertellen van de verhalen achter 15 jaar het beste van Nederlands design.

Back to the Future - 15 jaar Dutch Design Awards
De afgelopen 15 jaar zijn projecten beloond die we vandaag de dag gebruiken of ervaren als dagelijkse realiteit. Denk daarbij aan het fietsenrek Velopa EasyLift (VanBerlo, 2011), de Storm Paraplu (Senz, 2007) of de website van de elektronische aangifte van de Belastingdienst (Eden Design & Communication, 2004). Andere ontwerpen zijn ronduit iconisch geworden, zoals de Merry Go Round Coatrack (Studio Wieki Somers, 2009) of het Colour Porcelain servies (Scholten & Baijings, 2012).

DDA draait ook om projecten die bewijzen dat je radicaal anders naar bestaande structuren, processen en industrieën kunt kijken. Het PIG 05049 Book (Christien Meindertsma, 2008), de Smart Highway (Studio Roosegaarde, 2012; beeld header foto: Studio Roosegaarde) en Phonebloks (Dave Hakkens, 2013) behoren dan ook tot de indrukwekkende lijst toonaangevende finalisten van Dutch Design Awards. Dit jubileumjaar brengt DDA je de highlights van 15 jaar Dutch Design Awards.

Facts & figures DDA 2017
Met de wedstrijd, de Awards Show, een overzichtstentoonstelling en de uitgave van Dutch Design Today is Dutch Design Awards een uniek platform voor Nederlands design. De Dutch Design Awards zagen in 2003 dankzij de BNO en DesignLink het levenslicht als de Nederlandse Designprijzen. Sinds 2005 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt jaarlijks het hoogtepunt van Dutch Design Week.

Jury & criteria
Commissies van onafhankelijke experts stellen op basis van de inzendingen en gescout werk een shortlist samen van finalisten. Hieruit wijst een internationale, breed samengestelde vakjury de winnaars aan. Kijk voor een actueel en compleet overzicht op de website van DDA. Ingezonden projecten worden beoordeeld op de volgende criteria: esthetiek, impact, innovatie, productiewijze en samenwerking.

Doorslaggevend is de mate waarin het ontwerp vernieuwend is en/of een relevante bijdrage levert aan de samenleving.
 

Inschrijfformulier


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
 • Abonneren

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken
 • Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers