[wrap up] Marketingtribune.nl/design augustus 2017

[wrap up] Marketingtribune.nl/design augustus 2017
 • Design
 • 4 sep 2017 @ 15:18
 • 11675 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
 • Visual idPackaging

Elke maand voor uw gemak een overzicht van de artikelen op marketingtribune.nl/design. Deze maand onder meer in de rubriek Designpanel het nieuwe logo van de Eredivisie, een Storecheck in Gent en de nieuwe identiteiten van Canei en BNNVara.

N I E U W S

Design Bridge wordt onderdeel van WPP: 'It will be transformative for our teams' and our clients' ambitions'
Het ongeveer gelijktijdig opgerichtte Design Bridge - 1986 - wordt overgenomen door het creatieve netwerk WPP. Design Bridge heeft 400 werknemers en naast het hoofdkantoor in Londen, ook vestigingen in Amsterdam, New York en Singapore. Het bureau blijft onafhankelijk functioneren binnen de WPP-groep. Sir William Goodenough, de man met de mooiste naam binnen Design Bridge en tevens de executive chairman ziet een nieuwe periode van groei ingaan voor zijn bureau, met kansen op nieuwe klanten en in meer delen van de wereld.
Design Bridge werkt voor klanten als AkzoNobel, Diageo, Mondelēz en Unilever.

VBAT geeft Canei nieuw imago​


Het wijnmerk Canei is door VBAT in een nieuw jasje gestoken. Canei stond vooral bekend als een zoet ‘startwijntje’ voor jongeren, maar ook als een all time favourite van een oudere doelgroep. De visuele stijl van het merk had vrijwel geen enkele link met de Italiaanse frizzante wijnen en leek meer op een Ready To Drink. Een flinke uitdaging voor het designbureau dus en volgende editie het oordeel van ons Designpanel over deze case.

Dutch & Dapper door nu:amsterdam

Nu:amsterdam creëerde het nieuwe merk koekjes Dutch & Dapper, geïnspireerd op twee doorgewinterde banketbakkers van Van Delft Biscuits: Maarten Kranenburg en Eef Boogmans. Harderwijker Kranenburg (70) is dan wel van de pensioengerechtigde leeftijd, maar werkt nog steeds twee dagen per week bij de koekjesfabriek in zijn woonplaats.

Dog and Pony ontwerpt visuele identiteit BNNVara

Omroepcombinatie BNNVara heeft een nieuwe visuele identiteit van de hand van ontwerpbureau Dog and Pony. Directeur Gerard Timmer van BNNVara: ‘We hebben de ambitie om hét progressieve mediamerk van Nederland te zijn.’

D E S I G N P A N E L

Nieuwe logo Eredivisie door Dog and Pony

Dog and Pony heeft de nieuwe visuele identiteit van de Eredivisie ontworpen. Het logo moet op termijn ook gebruikt kunnen worden zonder de naam en geschikt zijn voor statische en dynamische toepassingen, goed te animeren voor tv en video en combineerbaar met het logo van de clubs en sponsoren. Pol van Haren, founder/partner van Dog and Pony: ‘Bij de ontwikkeling van een nieuwe visuele identiteit zijn we uitgegaan van de belangrijkste kernwaarden van de Eredivisie, te weten topsport, talent, verbindend en Nederlands.’ Dit logo ligt ons panel na aan het hart en dat blijkt uit een aantal reacties. Naar aanleiding van de beoordelingen vroegen we Dog and Pony zelf ook te reageren

S T O R E C H E C K


Gent
Ik stop niet vaak voor een storecheck in België, misschien omdat ik denk dat het zo op Nederland lijkt. Maar niks is minder waar. In studentenstad Gent bijvoorbeeld barst het van de foodinitiatieven, zoals de gevulde gehaktballen van Balls & Glory. De Belgen hebben namelijk meer smaak, oftewel goesting, wat ik gelukkig ook steeds meer in packaging design terug zie.

A C H T E R G R O N D

AR en VR de gimmick voorbij

De afgelopen tijd zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van virtual reality (VR) en met name augmented reality (AR). Waar VR en AR jarenlang als gimmicks zijn gezien (met name VR) lijkt er, dankzij forse investeringen van de grote, bekende bedrijven flink beweging in te komen.

 


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
 • Abonneren

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken
 • Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers