178 ontwikkelt visuele identiteit creatieve broedplaats Raum

178 ontwikkelt visuele identiteit creatieve broedplaats Raum
  • Design
  • 13 dec 2017 @ 09:50
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Visual id

178 aardige ontwerpers - kortweg 178 - heeft, in opdracht van de gemeente Utrecht, de huisstijl en het communicatieconcept ontwikkeld voor Raum. Deze openbare expositieruimte in Utrecht verbeeldt de stad van de toekomst en brengt kunst, design en technologie samen.

178 ontwikkelde de visuele identiteit en is de komende tijd verantwoordelijk voor de beeldcommunicatie op locatie (signing) en voor de website en campagnes ondersteunend aan de programmering, zoals festivals, installaties, workshops en events.

De opdracht was ‘eigenzinnig’. Joost Hoekstra van 178: ‘Het beeldmerk dat 178 ontwikkelde schept letterlijk ruimte, is in beweging en op zoek naar nieuwe koppelingen. Onder het motto “maak” nodigen we makers en bezoekers uit om te participeren op deze open creatieve plek. “Maak mee”, “maak vrienden”, “maak verhalen”, “maak geschiedenis” of “maak een dansje”; het copy-thema zorgt voor activatie en verdere duiding. Raum is een bijzondere plek waar allerlei stijlen, vormen en culturen samenkomen. We wilden de verbindende elementen die je op deze plek tegenkomt samenbrengen in één krachtig beeldmerk.’

Levende stad
De gemeente Utrecht wil met Raum een verbindende plek realiseren op het middelpunt tussen het oude en het nieuwe gedeelte van de stad. Op dit moment is Raum een tijdelijke expositieruimte, waar lokale en (inter)nationale kunstenaars resideren en aan installaties werken. Ondertussen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een permanente culturele plek op het Berlijnplein met buiten- en binnenruimtes voor installaties, events, werkplaatsen en horeca.

Over 178
Joost Hoekstra van 178: ‘178 aardige ontwerpers is het kleinste fullservice bureau van Nederland. We zijn zowel een design- als communicatiebureau. Sinds 1998 ontwikkelt “178” vorm- en campagneconcepten voor uiteenlopende opdrachtgevers. We helpen grote en kleine organisaties bij het op gang brengen van interactie en dialoog met hun doelgroepen. 178 is een compact georganiseerd bureau met een no nonsense mentaliteit en gevestigd in Utrecht.

www.178.nl

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken