TamTam bouwt nieuwe website Eneco

TamTam bouwt nieuwe website Eneco
 • Design
 • 13 mrt 2018 @ 14:03
 • 12398 x gelezen
 • Link
 • Redactie Design
  Redactie Design

  Redactie
  MarketingTribune
 • Digital design

De Eneco-website en apps spelen een belangrijke rol bij het aantrekken van nieuwe en het binden en servicen van bestaande klanten. Daarom is in 2017 gestart met de realisatie van een geheel vernieuwd Eneco.nl in samenwerking met TamTam (part of Dept). TamTam: ‘De naar de nieuwe merkvisie gestylede Eneco.nl wordt in de loop van 2018 uitgerold.’

Eneco heeft de ambitie de digitale dienstverlening ‘uitmuntend en onderscheidend te maken’ en wil veranderen van een energieleverancier die stroom en gas levert aan Nederlandse huishoudens in een ‘duurzame dienstverlener die een diversiteit van producten en diensten aanbiedt die Nederland stap voor stap duurzamer moeten maken’. De Eneco-website en apps spelen een belangrijke rol bij het aantrekken van nieuwe klanten en het binden en servicen van bestaande klanten. Daarom is in 2017 gestart met de realisatie van een geheel vernieuwd Eneco.nl in samenwerking met TamTam.

Strategie en ontwikkeling
Voor de vernieuwing van Eneco.nl is TamTam gevraagd om te helpen bij de strategie, het concept en het design. TamTam werkte voor Eneco eerder al aan de strategie en ontwikkeling van de app en heeft voor de vernieuwing van de website een breed team van specialisten ingezet, dat intensief samenwerkt met het team van Eneco.

Stapsgewijze vernieuwing
Eneco.nl wordt stap voor stap vernieuwd om beter te passen bij de positionering en doelen van Eneco. Zo is er op de nieuwe website meer aandacht voor nieuwe producten en diensten zoals de Warmtewinner en Ketelcomfort en er is ruimte gecreëerd voor het verhaal van Eneco, wat onder meer wordt verteld aan de hand van een interactief 3D ‘Huis van de toekomst’. Service neemt op de website een centrale plaats in en personalisatie wordt ingezet als service naar gebruikers in plaats van als een conversie-booster.

Daarnaast is het ontwerp van de website vernieuwd. Hiervoor heeft TamTam nauw samengewerkt met Matters Most en Dawn, die het Eneco-merk mede ontwikkelen.

Danijel Bonacic, Director of Strategy, TamTam: ‘Eneco is een prachtig merk en bedrijf dat echt werkt aan de verduurzaming van Nederland. Het is tof dat we zijn gevraagd om mee te denken en te bouwen aan hun digitale presence en toekomst.’

Joos Luteijn, Manager Digital, Eneco: ‘TamTam heeft ons geholpen om onze digitale strategie aan te scherpen en door te vertalen naar Eneco.nl. We hebben harde keuzes gemaakt in content en hoeveelheid die goed uitpakken voor ons en onze gebruikers.’

De website zal in de loop van het jaar verder transformeren door slimme services zoals een instant jaarnota, self service zonder login en een conversational UI.

Redactie Design

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken