AI beoordeelt ingezonden foto’s wedstrijd Huawei

AI beoordeelt ingezonden foto’s wedstrijd Huawei
 • Design
 • 16 jul 2018 @ 10:04
 • 22562 x gelezen
 • Link
 • Redactie Design
  Redactie Design

  Redactie
  MarketingTribune
 • Innovatie

Nederlands fotografietalent wordt deze zomer door Huawei uitgedaagd om de Renaissance naar de 21ste eeuw te halen met een fotografiewedstrijd waarin de kunst van de Renaissance en de technologie van kunstmatige intelligentie een leidende rol spelen.

De voorselectie wordt gedaan met behulp van AI en vervolgens worden de winnaars door een vakjury gekozen.

Paul Braat, marketing director Huawei Consumer Business Group: ‘We hebben onze technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie in onze P20 Pro-smartphone zo getraind dat het begrijpt waar een geweldige foto uit bestaat. Met behulp van de unieke technologie van Huawei en een vakjury gaan wij op zoek naar opkomend creatief talent in Nederland en laten wij hun potentieel aan de rest van Europa zien.’

Fotografen en fotoliefhebbers kunnen meedoen in vijf categorieën, waaronder ‘A New Renaissance', ‘After Dark’ en ‘Deep in Detail’. Via een chatbot op Facebook Messenger kunnen de foto’s worden geüpload. De ingediende foto’s worden beoordeeld middels kunstmatige intelligentie op de P20 Pro. Huawei heeft kunstmatige intelligentie getraind door 4.000.000 foto’s, die door professionele fotografen zijn gemaakt, te analyseren. Door het lerende vermogen van kunstmatige intelligentie begrijpt het algoritme waar een goede foto uit bestaat. De ingediende foto’s krijgen een score op basis van verschillende criteria zoals ‘focus’, ‘jitter’, ‘uitwijking’, ‘kleur’ en ‘compositie’. Vervolgens ontvangt de jury de foto’s met de hoogste score en één Nederlandse topfotograaf zal daaruit geselecteerd worden. De top-10 reist af naar Florence om ondergedompeld te worden in de architectuur en kunst van de Renaissance voor een masterclass fotografie. Uiteindelijk kiest de jury één winnaar.

Foto’s kunnen tot 6 september 2018 ingezonden worden. Spreken meerdere categorieën je aan? Geen probleem, in elke categorie mag een foto worden ingediend. Op 7 september 2018 worden de winnaars bekend gemaakt. De hoofdprijs is een stedentrip langs drie schilderachtige Europese steden. De top-10 wordt uitgenodigd voor een reis naar Florence en zal daar een masterclass fotografie bijwonen. De top-50 wint een Huawei P20 Pro, de eerste smartphone ter wereld uitgerust met een Leica triple-lenscamera en een 24 megapixel selfie-camera.

De link voor het uploaden is te vinden via de Facebook-pagina van Huawei Mobile.

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken