Finalisten Lexus Design Award 2019 bekend

Finalisten Lexus Design Award 2019 bekend
 • Design
 • 30 jan 2019 @ 10:16
 • 8296 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Geen tag

Voor de zevende keer heeft Lexus een internationale ontwerpcompetitie voor aanstormende designers van over de hele wereld georganiseerd met als doel de wereld te verbeteren. De zes finalisten zijn gekozen uit 1.548 inzendingen en gaan hun designs met ondersteuning van Lexus uitwerken tot volwaardige prototypes.

Milan Design Week
De ontwerpen van de zes finalisten zijn te zien tijdens de Milan Design Week van 9 tot en met 14 april. De Milan Design Week is ’s werelds grootste beurs voor interieurontwerp, die ook bekendstaat als Salone del Mobile. Op maandag 8 april maakt Lexus de winnaar bekend.

‘Design for a Better Tomorrow’
Sinds het begin van de designwedstrijd is het doel helder: dankzij design de wereld verbeteren. De deelnemende ontwerpers gingen bij de 2019-editie met het thema ‘Design for a Better Tomorrow’ aan de slag. De winnaar wordt door vier wereldberoemde ontwerpers gekozen uit de volgende zes finalisten (op alfabetische volgorde):

Algorithmic Lace, Lisa Marks (Amerika): Een 3D-gecustomizede bh voor vrouwen die borstkanker overwonnen hebben

Arenophile, Rezzan Hasoglu (Turkije, woonachtig in Groot-Brittannië): Een project dat de mogelijkheden van woestijnzand in combinatie met verschillende materialen onderzoekt om producten te maken

Baluto, Jeffrey E. Dela Cruze (Filipijnen): Een modulair woonsysteem dat ontworpen is om aardbevingen en tsunami’s te weerstaan

Green Blast Jet Energy, Dmitriy Balashov (Rusland): Een turbine die tijdens het opstijgen van een vliegtuig de ‘jet blast’ van de straalmotor opvangt en omzet in energie

Hydrus, Shuzhan Yuan (China): Noodhulp-apparatuur die de werkefficiëntie verhoogt bij offshore olielekkages

Solgami, Prevalent (Ben Berwick) (Australië): Zonwering die elektriciteit genereert en de verlichting binnenshuis verhoogt.

Behoefte aan meer sociaal begrip
‘De inzendingen van dit jaar vertonen een sterk bewustzijn van de verbondenheid van onze wereld en de behoefte aan meer sociaal begrip’, vertelt John Maeda, een van de juryleden. Maeda is ontwerper en werkzaam bij het bedrijf dat de populaire blogdienst WordPress ontwikkelde. ‘Het is duidelijk dat de fusie van traditioneel en computer aided design nu plaatsvindt, vooral in de gedachten van ontwerpers die met hun designs de grote uitdagingen van onze wereld willen aangaan.’

Voor de Lexus Design Award werkt Lexus samen met ontwerpers en innovators uit de wereld van kunst, design en technologie. Behalve John Maeda behoren ook architect Sir David Adjaye en Paola Antonelli, senior curator van The Museum of Modern Art (MoMA) in New York tot de jury.

 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken