Finalisten Lexus Design Award 2020 bekend

Finalisten Lexus Design Award 2020 bekend
  • Design
  • 29 jan 2020 @ 12:33
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • AwardsMaatschappelijk design

De zes finalisten voor de 8e editie van de Lexus Design Award zijn bekend. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Milan Design Week.

Lexus ontving dit jaar een recordaantal van 2.042 inzendingen uit 79 landen. De Lexus Design Award is in 2013 het leven geroepen om jonge designers te stimuleren tot het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het leven van morgen beter maken. In de inzendingen komen ook de drie kernwaarden van Lexus tot uiting: Anticipate, Innovate en Captivate.

Internationale designideeën voor betere toekomst

De finalisten van dit jaar komen uit de VS, China, Europa, Pakistan en Kenia. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Milan Design Week. Hier zijn prototypes van de zes genomineerde ontwerpen te zien. De finalisten hebben deze prototypes in met samenwerking met gerenommeerde designers ontwikkeld tijdens een workshop in Intersect by Lexus in New York.

Finalisten voor de Lexus Design Award 2020

Van links naar rechts en van boven naar beneden:

Irina Samoilova uit Rusland creëerde Lick, een draagbare lichaamsreiniger. Lick heeft een reinigingsoppervlak dat lijkt op de tong van een kat en hij wordt gebruikt zoals een kat zich wast.

BellTower is het Keniaanse collectief achter Open Source Communities. BellTower schetst hiermee een efficiënte manier om duurzame gemeenschappen in ontwikkelingslanden te vormen. De basis daarbij is slimme open-source software. BellTower streeft vooral naar duurzame connected huizen.

Aqsa Ajmal uit Pakistan ontwierp de Pursewit, een eenvoudige naaimachine, die ook door mensen met een visuele handicap is te gebruiken. Daarmee kan de Pursewit helpen een inkomen te genereren.

Théophile Peju (F) & Salvatore Cicero (I) werken in Groot- Brittannië. Zij bedachten de Feltscape, een interactieve, ademende wolk, die is gemaakt van vilt en kunststof. De wolk absorbeert geluid en kan de belichting van het interieur beïnvloeden. Zo draagt hij bij aan het welzijn.

Sutherlin Santo uit de VS ontwierp BioScales, een modulair luchtfilter dat door middel van 3D-printing is gemaakt van natuurlijke materialen. Het filter is geschikt voor alle (leef)ruimtes. Het verwijdert koolstof en andere schadelijke stoffen uit de lucht.

Yaokon Wu uit China werkt in de VS. Hij bedacht de Flash Pak. Deze survival tool maakt gebruik van GPS en led-verlichting om de gebruiker bij plotselinge overstromingen naar veilige plek te gidsen.

 

 

 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken