Nicole Uniquole en Conny Bakker benoemd tot erelid BNO

Nicole Uniquole en Conny Bakker benoemd tot erelid BNO
 • Design
 • 9 mrt 2020 @ 08:00
 • 15140 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Personalia

Designcurator Nicole Uniquole (links op de foto) en circulair expert Conny Bakker (rechts op de foto) zijn benoemd tot ereleden van de BNO.

Bakker wordt officieel geïnstalleerd tijdens Design Beyond Generations op 9 april en het erelidmaatschap van Uniquole wordt bekrachtigd in de setting van Masterly tijdens de Milan Design Week van 16 tot en met 21 juni in Milaan.

Ambassadeurs voor vakgemeenschap

De BNO benoemt regelmatig ereleden, vanwege hun grote verdiensten voor het vak en/of de vereniging. De ereleden van de BNO maken prominent deel uit van de ontwerpgemeenschap, geven die gemeenschap extra reliëf, vormen er het hart en vaak ook de voorhoede van. Ze zijn de voorbeelden en voorvechters, veelal zichtbaar en soms op de achtergrond. Ze zijn ambassadeurs voor de vakgemeenschap, die helpen om nog sprekender te vertellen over het ontwerpvak, de geschiedenis, de betekenis van ontwerp in de samenleving.

Autoriteit in circulair design

Bakker is hoogleraar aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft en een autoriteit op het gebied van duurzaam ontwerpen en circulair productontwerp. Haar onderzoeksgebied is Design for the Circular Economy. Ze verkent en ontwikkelt ontwerpmethoden en -strategieën voor de verlenging van de levensduur van producten, hergebruik, herfabricage en recycling, en de bedrijfsmodellen die deze strategieën mogelijk maken. Voorafgaand aan haar hoogleraarschap adviseerde Bakker ontwerpers en ondernemers over het verduurzamen van hun producten en diensten vanuit haar consultancybureau Info-Eco, bij Het Nederlands Vormgevingsinstituut en voor de BNO. De wereld waarin wij leven vraagt om oplossingen die minder belastend zijn voor milieu en klimaat. Bakker heeft steeds het voortouw genomen in onderzoek naar duurzaam productontwerp en brengt haar kennis nu over op nieuwe generaties ontwerpers.

Bevlogen designcurator

Als bevlogen en verbindend organisator heeft Uniquole talrijke designers een eersteklas podium geboden om hun werk te tonen. Sinds de jaren negentig is zij internationaal actief als designcurator, conceptontwikkelaar en tentoonstellingsmaker, waarbij zij op onnavolgbare wijze uiteenlopende werelden weet te verbinden. Inmiddels heeft Uniquole wereldfaam verworven door haar Masterly-tentoonstellingen, waarbij ze hedendaags design combineert met het werk van oude meesters. In juni organiseert zij een nieuwe editie van Masterly – The Dutch in Milan tijdens de Salone del Mobile in de Italiaanse stad, en in 2021 vindt een nieuwe editie plaats van Masterly The Hague. Uniquole is met haar inzicht, energie en gevoel voor kwaliteit een belangrijke factor in de promotie van individuele ontwerpers en de Nederlandse ontwerpwereld in het algemeen.

 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken