Winnaars Dutch Design Awards 2020

Winnaars Dutch Design Awards 2020
 • Design
 • 26 okt 2020 @ 09:00
 • 14865 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Designawards

De winnaars van Dutch Design Awards 2020 zijn bekend. Uit 24 genomineerden zijn acht winnaars gekozen.

De jury van DDA20 bestond uit: Ine Frings (voorzitter), Ingeborg van Lieshout a.i. (Product), JaapJan Berg (Habitat), Liesbeth in ‘t Hout (Fashion), Sonja Haller (Communication), Angelique Spaninks (Design Research), Bert Hagendoorn (Service & Systems), Pieter Aarts (Best Commissioning) en Saskia van Stein (Young Designer). De winnaars werden in een live talkshow op DDW TV bekend gemaakt. De DDA Award Show Live is hier terug te kijken. Alle projecten van zowel de genomineerden als de winnaars zijn ook terug te vinden op de website van DDA.

Stroomversnelling
Organisatie Dutch Design Awards: ‘De winnaars van DDA20 laten zien dat het verandervermogen van ontwerpers in een stroomversnelling zit. Zij zetten hun drive om onze leefwereld te verbeteren om in zo concreet mogelijke actie. De winnende designprofessionals laten zien dat zij in huis hebben wat daarvoor nodig is: een lange adem en een open, zelfkritische houding. De combinatie digitaal en fysiek is niet meer weg te denken uit het designlandschap. Ondertussen zien ontwerpers ook dat het allemaal een stuk menselijker mag. Een overtuigende focus op ethiek en betekenisgeving drijft meer ego-gedreven ontwerpen inmiddels naar de uiterste randen van het designveld. Illustratief voor deze ontwikkeling zijn projecten waarin ontwerpers richtinggevend durven te zijn en verantwoordelijkheid nemen. De jury zag opmerkelijk veel eigen initiatief. De roep om verandering die in diverse (ontwerp)disciplines al jaren klinkt, wordt nu versneld beantwoord. Doen is het devies, wil je als ontwerper en als bedrijf of organisatie bestaansrecht hebben. Dit is terug te zien in de vele inzendingen waarin concepten zijn gestript tot de essentie, in sommige gevallen tot het uiterste doorgevoerd.’

Winnaars Dutch Design Awards 2020:

PRODUCT
THE INTERCEPTOR
THE OCEAN CLEANUP X FABRIQUE

HABITAT
FORUM GRONINGEN
NL ARCHITECTS X DEMUNNIK-DEJONG-STEINHAUSER ARCHITECTENCOLLECTIEF E.A.

COMMUNICATION
DEMO - DESIGN IN MOTION FESTIVAL
STUDIO DUMBAR

FASHION
COLLECTION 005 COMPLETE METAMORPHOSIS PT.2
NINAMOUNAH

DESIGN RESEARCH
INSECTOLOGY: FOOD FOR BUZZ
MATILDE BOELHOUWER

SERVICE & SYSTEMS
MONNIE
AFDELING BUITENGEWONE ZAKEN X GARAGE2020

BEST COMMISSIONING
WATER AS LEVERAGE
RIJKSOVERHEID

YOUNG DESIGNER
SIMON DOGGER
 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken