Hema design contest in teken van 95 jaar Hema

Hema design contest in teken van 95 jaar Hema
 • Design
 • 19 mei 2021 @ 09:22
 • 10706 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Duurzaam design

De 31e editie van de Hema design contest staat in het teken van de 95e verjaardag van Hema en heeft als onderwerp duurzaam feest vieren. De inschrijving is nu geopend.

Hema streeft naar meer duurzame en inclusieve producten voor iedereen en de uitdaging voor de design contest is dan ook: ontwerp een oplossing die de toekomst van samen vieren beter, makkelijker en leuker maakt. Hema nodigt designstudenten, aankomend designtalent én andere geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de 31e design contest. De inschrijving is vanaf vandaag geopend op hema.nl/design.

‘Vieren heeft veel creatieve vormen gekregen’

Milou Pikaart, head of design Hema: ‘Het samen vieren van verjaardagen, bruiloften en andere bijzondere momenten heeft de afgelopen tijd veel creatieve vormen gekregen, van zoomfeestjes tot drive through-varianten. Je verbonden voelen met elkaar is belangrijker dan ooit, net als dat iedereen zich thuis voelt tijdens een viermoment, van iemand met een vegan dieetwens tot iemand die in een rolstoel zit. Daarnaast zien wij ook een sterke behoefte bij onze klant om flexibeler te leven. Daarom zijn wij op zoek naar producten die daaraan bijdragen. Met het oog op duurzaamheid stellen wij de voorwaarde dat het ontwerp lang meegaat, net als een blijvende herinnering aan een goed feest.’

Hema design contest onderdeel lesprogramma TU Delft en Willem de Kooning Academie

De Hema design contest is onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft en de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen. Daarnaast staat de contest ook open voor reeds afgestudeerd aankomend designtalent en andere geïnteresseerden met affiniteit voor design.

Publieksprijs Hema design contest in samenwerking met de Volkskrant

Naast een juryprijs wordt er dit jaar ook, in samenwerking met de Volkskrant, een publieksprijs uitgereikt. Eind september vindt de finale plaats op het support office van Hema in Amsterdam. De designers krijgen dan de kans om hun design te presenteren aan de jury. Uiteindelijk ligt het winnende ontwerp in 2022 bij Hema in de winkels.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken