Nieuwe huisstijl en logo voor Tuchtrecht Banken

Nieuwe huisstijl en logo voor Tuchtrecht Banken
  • Design
  • 12 jul 2022 @ 07:52
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Tuchtrecht Banken, verantwoordelijk voor de uitvoering van het tuchtrecht in de bankensector, heeft een nieuwe, frissere huisstijl en logo. Muus & Co grafische vormgeving en visuele communicatie is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het logo, opgebouwd uit de gestileerde letters trb met daaraan toegevoegd de naam tuchtrecht banken, moet staan voor vertrouwen, neutraliteit en openheid. ‘Het is een trendbreuk met het oude logo dat door de harde kleuren en het lettertype veel meer een onwrikbaar bastion uitbeeldde’, aldus Jerry Brouwer, algemeen directeur bij Tuchtrecht Banken.

‘Dit nieuwe logo met daaraan gekoppeld de nieuwe huisstijl laat zien waar Tuchtrecht Banken voor staat en past bij onze ambitie. Daarbij biedt het logo creatieve oplossingen om onderscheid te maken tussen enerzijds het bureau en het stichtingsbestuur en anderzijds de onafhankelijke commissies’, zegt Brouwer.

Het nieuwe logo met daaraan gekoppeld de nieuwe huisstijl laat zien waar Tuchtrecht Banken voor staat en past bij de recente ambitie. Daarbij biedt het logo creatieve oplossingen om vanuit de witruimte in het letterbeeld en binnen het grid,nieuwe element toe te voegen voor de twee commissies, het bestuur en het aanklagersbureau, waarbij de typografie uit dezelfde fontfamilie komt als bij het woord tuchtrecht banken, aldus Muus & Co.

De website www.tuchtrechtbanken.nl is inmiddels aangepast aan de nieuwe huisstijl. In de komende maanden wordt de huisstijl verder worden doorgevoerd. Thomas Schreuder van Muus&Co, heeft het logo ontworpen, hij begeleidt Tuchtrecht Banken bij de verdere ontwikkeling en uitwerking van de huisstijl.

Tuchtrecht Banken is verantwoordelijk voor de uitvoering van het tuchtrecht in de bankensector, als onderdeel van de wettelijk verankerde bankierseed. Het tuchtrecht is bedoeld om de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken. De onafhankelijke Tuchtcommissie en de Commissie van Beroep (in hoger beroep) geven toepassing aan de Gedragscode en laten in hun uitspraken zien of bepaald gedrag tuchtrechtelijk wel of niet toelaatbaar is.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken