Meer reclamefolders digitaal aangeboden

Meer reclamefolders digitaal aangeboden
  • Food-en-retail
  • 28 nov 2013 @ 14:11
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • ShowroomtrafficMarketing

Maandelijks wordt 16.500.000 keer een reclamefolder geraadpleegd. Daarmee is dit medium een belangrijke driver voor verkeer naar retailformules. Reclamefolder.nl, het grootste online folder- en aanbiedingenplatform van Nederland, signaleert nu dat retailers hun reclamefolders steeds meer digitaal aanbieden, online of via een app. Daarmee onderschrijft Reclamefolder.nl de berichten eerder deze week, dat de populariteit van papieren reclamefolders afneemt ten gunste van digitale edities.

Consumenten hebben met hun smartphone of tablet altijd en overal toegang tot actuele folders van landelijke en regionale winkels. Veel producten in de folders kunnen zij ook direct bestellen in de webshop van de aanbieder. Cijfers op Mobilemarketing.nl tonen aan dat Nederlanders in 64% van de gevallen in een winkel een mobile device gebruiken als hulpmiddel bij het nemen van beslissingen.

Populair
'Reclamefolders met productaanbiedingen blijven populair in Nederland', zegt Joost Rueck van Reclamefolder.nl. 'Uit cijfers van marktonderzoekbureau Gfk blijkt dat de helft van alle Nederlanders reclamefolders leest en zij doen dat steeds vaker digitaal. Het aantal gebruikers op het platform stijgt maandelijks, net als het aantal aangeboden folders. De afgelopen maand is er 16.500.000 keer een reclamefolder geraadpleegd. Dezelfde periode vorig jaar was dat nog 8.000.000.' De website www.reclamefolder.nl heeft meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand en de gratis Reclamefolder app is al bijna 1 miljoen keer gedownload, volgens Rueck. 'Voor retailers is dit een mogelijkheid voor een groot online bereik.'

Feestmaand
De stijgende lijn in aanbieders en gebruikers neemt explosief toe in de feestmaand. Op de site is het mogelijk aanbiedingen van bepaalde producten te zoeken bij een winkel in de buurt, waarbij gelijk het adres en de openingstijden getoond worden. “Consumenten ontdekken het gemak van de app steeds meer. Wij verwachten daarom binnenkort de miljoenste download te kunnen melden”, vertelt Joost Rueck. De Reclamefolder-app is gratis te downloaden via www.reclamefolder.nl/app. Ook is de app te vinden in de iTunes Store, Google Play Store en Windows Store.

www.reclamefolder.nl

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken