Kerst bij Albert Heijn: meest gezocht en gekocht

Kerst bij Albert Heijn: meest gezocht en gekocht
  • Food-en-retail
  • 24 dec 2014 @ 15:14
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnderzoekWinkelen

Een ruime meerderheid van de kerstvierders kookt dit jaar minimaal één van de kerstdagen zelf thuis. Het meergangendiner is daarbij het meest geliefde kerstdiner. Maar liefst 90% van de kerstkokers probeert een nieuw kerstmenu uit. Veel kokers halen hun inspiratie voor het kerstdiner uit Allerhande*. Afgelopen weekend bezochten meer dan een half miljoen mensen ah.nl, meldt AH. 'De online bezochte recepten en kookvideo’s geven een goede indruk wat er deze kerst gegeten wordt. De frambozen-ijstaart met pistachenoten zal op veel kersttafels de show stelen. Verder is de garnalencocktail populair en is en blijft de feeststol het best verkochte kerstproduct in de supermarkt.'

Kerstinspiratie
Steeds meer mensen zoeken volgens AH online naar inspiratie. 'Afgelopen weekend bezochten ruim een half miljoen mensen de website van Albert Heijn om kerstinspiratie op te doen. Daar kunnen zij uit bijna 14.000 recepten een keuze maken. De ruim 700 kookvideo’s maken het een stuk makkelijker om de lekkerste gerechten op tafel te zetten met kerst. De kookvideo van de  frambozen-ijstaart met pistachenoten (het coverrecept van Allerhande) werd het best bekeken en ook het recept van de taart eindigde met meer dan 20.000 views in de top 5. Maar ook traditionele gerechten zoals de garnalencocktail, stoofpeertjes en gourmetten maken onderdeel uit van het favoriete kerstdiner.'

Online best bekeken recepten uit de kersteditie van Allerhande (van 8-22 december 2014) volgens AH:
Vitello tonnato** 22.739x
Frambozen-ijstaart met pistachenoten 22.739
Christmasrolls met shiitake 18.720
Ovenschotel mediterrane groenten 15.421
Ossenhaas met jus** 14.906

Online best bekeken recepten van totale receptendatabase (van 8-22 december 2014)
Garnalencocktai 57.971x
Vitello tonnato 35.946
Makkelijke tiramisu 35.724
Pompoensoep 33.117
Zandkoekjes 28.327


Online best bekeken video’s (van 8-22 december 2014)
Frambozen-ijstaart met pistachenoten 7.823x
Meringue of pavlova maken 6.422
Bonbon van carpaccio met kruidensalade 5.290
Zalmtorentje 5.271
Stoofperen maken 4.711


De best verkochte producten
Gourmetten blijft onverminderd populair. De minihamburgers, minibiefstukken en mini sla- en rundervinken domineren dan ook de top 10 van best verkochte producten uit het speciale kerstassortiment van Albert Heijn. De onbetwiste nummer 1 is - net als de vorige jaren - de feeststol. Andere hardlopers zijn de gluhwijnmix, stoofpeertjes, het stervormige kerstbeschuit, suikerbrood, carpaccio en wild. Ook zijn er producten die met kerst een stuk harder gaan dan in de rest van het jaar, zoals slagroom, ijs, bladerdeeg, ragoutbakjes, stokbroden en diverse ovenbroodjes voor het ontbijt.

Tenslotte meldt 'Appie' dat nagenoeg al z'n winkels vandaag tot 19.00 uur open zijn. Op donderdag 25 december zijn er ongeveer 70 winkels open en op vrijdag 26 december kunnen klanten bij ruim 450 winkels terecht. Op www.ah.nl staat precies op welke dagen en tot hoe laat de Albert Heijn-winkels en Pick Up Points open zijn.  (bron: AH)

* Onderzoek van TNS NIPO uitgevoerd in opdracht van Albert Heijn (10 december 2014).
** Deze gerechten bevatten een kerstspecial, die van 7 t/m 19 december besteld kon worden op ah.nl.
 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken