Chaudfontaine en Natuurmonumenten starten Puur Natuur Projecten - portfolio krijgt nieuwe uitstraling

Chaudfontaine en Natuurmonumenten starten Puur Natuur Projecten - portfolio krijgt nieuwe uitstraling
  • Food-en-retail
  • 24 apr 2017 @ 11:00
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • MarketingCampagnesFoodPackaging design

‘Met dank aan de natuur!’ Dat is de naam van de nieuwe campagne die Chaudfontaine dit voorjaar introduceert. Hiermee benadrukt het watermerk uit het Coca-Cola-portfolio volgens de marketeers dat het heel veel aan de natuur te danken heeſt: 'het natuurlijk mineraalwater wordt door de aarde verwarmd en ontspringt met een temperatuur van 37°C. Het enige wat de bottelaar nog hoeſt te doen, is het water in een fles stoppen.' Nouja en de nodige marketing natuurlijk met bureau Noise, waaronder de Puur Natuur Projecten met Natuurmonumenten.

Slechts één procent van de drinkwaterbronnen is thermaal en Chaudfontaine behoort tot die categorie, meldt Daan Berendsen, senior brandmanager van Chaudfontaine. 'Door ons duurzaam watermanagement en zorgvuldige bescherming van de bron zorgt Chaudfontaine voor haar omgeving. Bovendien zal Chaudfontaine dit jaar Natuurmonumenten steunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het beleven en beschermen van de natuur.'
Het initiatief ‘Puur Natuur Projecten’ van Chaudfontaine vraagt aandacht voor verschillende projecten van Natuurmonumenten: van wandel-, fiets- en kanoroutes door natuurgebieden tot een project om weidevogels te beschermen, aldus Berendsen.

Zorg voor de natuur
Marketeer Berendsen zegt blij te zijn een bijdrage te kunnen leveren aan Natuurmonumenten. 'De activiteiten van Natuurmonumenten zijn erop gericht de natuur te beschermen. Onze nieuwe campagne sluit hierop aan. De natuurlijke reis van het regenwater door de bodemlagen tot een diepte van 1.600 meter duurt tenminste zo’n 60 jaar en dat geeſt Chaudfontaine een waterkwaliteit die van nature zuiver is. Het enige wat wij hoeven te doen als het water aan de oppervlakte komt, is het te bottelen. Wij hebben dus heel veel aan de natuur te danken en willen graag zorg dragen voor de natuur. Dit doen we onder andere met onze steun aan Natuurmonumenten en daarnaast ook door in te zetten op duurzaam watermanagement.'
Naast de nieuwe commercial ‘Met dank aan de natuur!’ die vanaf week 16 op de televisie te zien is, komt er op de verpakkingen van Chaudfontaine een ‘Puur Natuur’ logo te staan met een verwijzing naar de ‘Puur Natuur ’ website. Hier krijgen consumenten een 360 graden visuele beleving, waarbij Chaudfontaine tekst en uitleg geeſt over de campagne.

Nieuwe uitstraling
Ook is er aandacht voor de projecten van Natuurmonumenten. Consumenten worden via social media opgeroepen het werk van Natuurmonumenten te steunen. Deze natuur- projecten variëren van wandelingen door natuurgebieden tot de bescherming van weidevogels. Chaudfontaine maakt dit zichtbaar met een logo op de etiketten en via haar online en socialmediakanalen.  Naast de nieuwe uitstraling van de verpakkingen en de introductie van de twee nieuwe Chaudfontaine Fusion varianten -framboos-limoen en limoen-munt - is Chaudfontaine Fusion citroen en pompelmoes-cranberry vanaf week 16 ook beschikbaar in de horeca in een glazen horecafles van 250 ml. Gelijktijdig krijgt het portfolio van Chaudfontaine een geheel nieuwe uitstraling en wordt op de etiketten van de mineraalwaters nog meer de nadruk gelegd op het natuurlijke filteringproces dat volgens de bottelaars minimaal 60 jaar duurt. Voor de ‘Met dank aan de Natuur!’ campagne heeft Chaudfontaine samengewerkt met creatief bureau Noise. Hieronder het nieuwe design van de fles en campagnebeeld op de smartphone.

(PvWK)

 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken