Volvo is meest klantgerichte bedrijf van Nederland voor 2017

Volvo is meest klantgerichte bedrijf van Nederland voor 2017
 • Food-en-retail
 • 13 apr 2017 @ 23:00
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • OnderzoekAwards

Volvo mag zichzelf een jaar lang het meest klantgerichte bedrijf van Nederland noemen. Dat is in Utrecht bekendgemaakt tijdens de 6e editie van de Customer Centric DNA Awards. Ruim 13.000 consumentenwaarnemingen zijn voorafgaand aan de uitreiking in kaart gebracht. D-reizen, de award-winnaar van vorig jaar, eindigde op de tweede plaats. In de Top 12 best scorende bedrijven komen dit jaar nieuwe namen naar voren waaronder de overall winnaar Volvo, maar ook Univé (verzekeraars) en DSW (zorgverzekeraars), meldt CCDNA.

De CCDNA Awards is een initiatief van BearingPoint en Novio Research. Het is de grootste publieksprijs die bedrijven op het gebied van klantgericht ondernemen in Nederland kunnen winnen. Binnen twaalf verschillende sectoren werden er donderdagavond prijzen uitgereikt. Acht merken hebben de nummer één positie binnen hun branche in 2017 kunnen vasthouden. BMW, vorig jaar dé winnaar in automotive, moet haar nummer één positie afstaan aan Volvo en komt hierdoor op de tweede plaats in deze branche.

Opzet onderzoek
De CCDNA Awards zijn gebaseerd op onderzoek onder ruim 13.000 consumentenwaarnemingen en samen beoordelen zij 121 bedrijven. Binnen de onderzoeksmethodiek vertellen consumenten in hun eigen woorden over de meest recente ervaring met een bedrijf en toetsen de bedrijven op hun klantgerichtheid. Zo loofde een van de respondenten winnaar Volvo als volgt: 'Ik ben zeer tevreden over de service van Volvo. Laatst was het verwarmingssysteem kapot. Dit werd door de dealer niet alleen gratis gerepareerd, er was ook een gratis leenauto  beschikbaar. Het werd allemaal prima geregeld.'

Alle consumentenreviews uit het onderzoek zijn vanaf nu ook te zien op het consumentenplatform Opiness.nl.

Resultaten onderzoek
Tijdens de CCDNA awards staat elk jaar een thema centraal. Dit jaar toonde BearingPoint en Novio Research een wetenschappelijke analyse met betrekking tot klantgerichtheid in een digitaal tijdperk. Een aantal opmerkelijke inzichten:

* Bijna de helft van alle Nederlanders (47%) vindt dat digitalisering ten goede komt van service van bedrijven;

* Een op de zeven Nederlanders stelt dat de service van online shops beter is dan op de winkelvloer;

* 60 procent van de Nederlanders wil dat bedrijven altijd en overal bereikbaar zijn.

Het uitgebreide veldwerk is in samenwerking met consultancybureau BearingPoint door Novio Research uitgevoerd. Voor eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten klik hier. (PvWK)

 

Over CCDNA Awards
'
Al twaalf jaar organiseert BearingPoint International in onder andere Frankrijk en Nederland de CCDNA (Customer Centric DNA) Awards. Het doel van de CCDNA Awards is bedrijven die klantgericht ondernemen in hun DNA hebben opgenomen, met een Award te belonen en bedrijven die dat nog niet doen te inspireren. Het event is naast een prestigieuze prijsuitreiking een gelegenheid waar professionals uit verschillende branches inhoudelijk met elkaar in gesprek gaan. Tijdens een uitgebreid diner worden over twaalf categorieën – van automotive tot online retail - awards uitgereikt en leert men van elkaar. Voorafgaand aan het event vindt er ieder jaar onder ca. 13.000 consumentenwaarnemingen een onderzoek plaats, waardoor de CCDNA Awards dé publieksprijs is op het gebied van klantgericht ondernemen.'
(bron: CCDNA)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken