UberEats gaat McDonald's bezorgen in Nederland

UberEats gaat McDonald's bezorgen in Nederland
  • Food-en-retail
  • 1 jun 2017 @ 11:54
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodInnovatie

McDonald’s en UberEats starten op dinsdag 6 juni samen met de pilot ‘McDelivery’: bezorging van McDonald’s producten tot aan de voordeur. Klanten bestellen hun favoriete McDonald’s producten eenvoudig via de UberEats app. In eerste instantie bezorgt UberEats vanuit de McDonald’s restaurants aan de Spaklerweg en Albert Cuyp in Amsterdam en Amstelveen Centrum. Op basis van de ervaringen bij deze drie restaurants wordt McDelivery vanaf 4 juli uitgebreid met vijf extra restaurants in Amsterdam. UberEats is in september 2016 in Amsterdam van start gegaan en werkt op dit moment met honderden restaurants in de hoofdstad.

Vanaf dinsdag 6 juni aanstaande zullen ook de producten van McDonald’s via UberEats te bestellen zijn. McDonald’s en UberEats starten met de pilot in drie restaurants om van elkaar en de UberEats gebruikers te kunnen leren. Per 4 juli 2017 wordt de samenwerking uitgebreid met vijf extra restaurants in Amsterdam: Nieuwendijk 70, Kalverstraat, Kinkerstraat, Leidsestraat en Muntplein. 

Lekker eten en snelle bezorging
Marco Knitel, general manager van UberEats Nederland, is verheugd met de pilot van McDelivery via UberEats: 'We zijn blij dat marktleider McDonald’s de bezorging aan haar gasten in Nederland met ons wil oppakken. Alles draait om de snelheid van de bestelling en de kwaliteit van de maaltijd en de bezorging. Met de combinatie van onze techniek en kennis van de infrastructuur kunnen we de kwaliteit en snelheid van de bestellingen garanderen. In juni en juli gaan we in Amsterdam testen wat het beste werkt om gebruikers lekkere verse McDonald’s producten te kunnen bezorgen.'

Het beste van twee werelden
Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland: 'McDelivery, in samenwerking met UberEats in Nederland, betekent voor onze gasten het beste uit twee werelden. De favoriete producten van McDonald’s worden vers bereid en door UberEats snel bezorgd waar je maar wilt. Met de geavanceerde technologie en kennis van de infrastructuur van UberEats bieden we de bezorgervaring die gasten van McDonald’s verwachten. We maken de stap naar bezorging als antwoord op de wens van onze gasten om overal, op elk gewenst moment, van onze producten te kunnen genieten.'   

Hoe werkt het?
Het bestellen is heel simpel, stellen de betrokkenen. De gebruiker downloadt de UberEats app voor Android of iOS, selecteert het restaurant naar keuze, bestelt zijn favoriete McDonald’s producten en betaalt in de app met zijn of haar creditcard of PayPal account. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op en bezorgt deze binnen gemiddeld 30 minuten op de ingevoerde locatie.'
Ook foodmerken als New York Pizza en Febo investeren al in eigen distributie, onder andere om onder het juk (en 'hoge marge') van bezorgsites als Thuisbezorgd uit te komen, meldde MarketingTribune.
Per 4 juli 2017 wordt de samenwerking vanuit McDonald’s en UberEats uitgebreid met vijf extra restaurants in Amsterdam: Nieuwendijk 70, Kalverstraat, Kinkerstraat, Leidsestraat en Muntplein. (PvWK)

Over UberEats
UberEats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Uber maakt gebruik van zijn technologie en expertise op het gebied van logistiek en brengt maaltijden naar gebruikers die inloggen met hun reguliere Uber account en vervolgens hun bestelling live via de app kunnen volgen. UberEats is beschikbaar in meer dan 70 steden en in alle bewoonbare continenten over de hele wereld.

Over McDonald’s Nederland
Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en vers bereide, iconische producten die door ruim 18.000 medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 246 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken