McDonald's test McVegan in Finland

McDonald's test McVegan in Finland
  • Food-en-retail
  • 9 okt 2017 @ 11:15
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnderzoekMarketingFood

McDonald’s is met de zogenaamde ‘McVegan’ aan het testen in Finland, waar de nieuwe burger in een restaurant verkrijgbaar is. Wereldwijd is er grote belangstelling voor deze food-innovatie door het merk dat voor velen synoniem is aan vlees. De McVegan burger is gemaakt van soja, de Finse vestiging biedt ook vegan frietjes, waar de McDonald’s friet normaliter in dierlijk vet worden gebakken.

Het experiment duurt tot eind november 2017, dan zal de restaurantketen beslissen of de McVegan een vervolg krijgt, meldt www.livekindly.co. Hiermee lijkt de keten in te spelen op de trend dat steeds meer consumenten in het Westen flexitarier worden en niet meer elke dag vlees willen eten, laat staan vlees zonder (biologisch) keurmerk. Zoals Livekindly het verwoordt: 'as consumers seek more plant-based convenience options, it’s possible that this burger could be quite popular. McDonald’s consideration of adding a vegan burger to menus also suggests that the vegan movement is here to stay and that large corporations are going to have to adapt to the new demands of consumers.'

Definities
Lees hier het verschil tussen vegan en vegetarisch. De keuze voor plantaardig kent verschillende beweegredenen. In vegetarische en vegan kringen wordt het experiment met de McVegan deels positief ontvangen ('stap in goede richting'), deels nog niet als overtuigend opgevat ('ik zal er toch nooit een stap zetten'). 

Vega McChicken
De McVegan is afgeleid van de Big Mac, maar bestaat uit 100% plantaardige onderdelen. De burger is gemaakt van soja en wordt voorzien van een speciale veganistische McFeast-saus, van tomaat, sla en augurk. In Nederland heeft de McDonald’s volgens Mixedgrill.nl al in sommige filialen een Veggie Burger, 'maar die is niet lekker en hartstikke vet'. In België staat op dit moment een vega-versie van de McChicken op het menu. Als allerbeste vegaburger van Nederland noemt Mixedgrill het 'broodje MC2-burger' van DVS. Ook het Testpanel van de Consumentenbond waardeerde deze variant als lekkerste van alle vegetarische hamburgers. Aan deze marktpositie zou een geoptimaliseerde McVegan wel eens kunnen gaan knabbelen, na een succesvolle proeftijd bij McDonald's in Finland.
(PvWK)


             De nieuwe McVegan

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken