Beste brouwerijen ter wereld naar IJslands Bier Festival

Beste brouwerijen ter wereld naar IJslands Bier Festival
 • Food-en-retail
 • 19 feb 2018 @ 09:32
 • 12928 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
 • FoodMarketing

Tijdens het Jaarlijkse IJslandse Bier Festival van 22 tot 24 februari lanceert de IJslandse low-cost luchtvaartmaatschappij WOW air haar eigen limited edition ‘WOW Beer’.

Het WOW bier zal verkrijgbaar zijn op het festival en op een geselecteerd aantal vluchten. Het bier is gebrouwen door TO ØL, een Deense brouwerij die zelf ook te vinden is op het bierfestival. Het bier heeft een knapperig moutig karakter met een hint van bloemige, hopppige aroma’s.

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat ambachtelijk gebrouwen bieren tegenwoordig nogal in opkomst zijn. Een trend die ook low-cost maatschappij WOW air niet ontgaan is, maar het bedrijf juist heeft gemotiveerd het jaarlijkse IJslandse bierfestival te sponsoren. WOW air, nu een van de grootste sponsors van het event,  hoopt zich direct op de kaart te zetten met de introductie van haar eigen bier. 'Het WOW bier wordt geproefd naast wereldberoemde brouwerijproducties zoals Brooklyn's Other Half, Manchester's Coldwater Brewing, The Veil of Virginia en tientallen anderen uit Europa, Noord-Amerika en de rest van de wereld', meldt de maatschappij trots.    

Het blikje met het nieuwe speciaalbier is bedrukt met een ontwerp van de IJslandse kunstenaar Odee (zie foto, red.) en heeft de naam ‘I’m in Paradise’ gekregen. Het design is geinspireerd op 'de reis terug', wanneer je een tijdje in het buitenland bent geweest. 'Je komt vanuit een paradijs weer in de rust van je eigen huis, dat geeft een bijzonder gevoel', vertelt Odee over zijn werk in het WOW air magazine. 'In dit geval gaat het om een WOW air vlucht, waar je als passagier welkom bent en je weer naar je thuisbasis wordt gebracht.' Een groot formaat alumiumversie van de visuals zal binnenkort ook de muren van het hoofdkantoor van WOW air sieren, meldt WOW.

De TO ØL brouwerij die het WOW bier heeft gemaakt, wordt ook wel een 'gypsy brewery' genoemd. Dit houdt in dat zij hun kennis en skills inzetten bij gevestigde brouwerijen, die op hun beurt productiecapaciteit over hebben. De recepten, stijl en branding blijven eigendom van TO. Deze brouwzigeuners geloven volgens WOW air dat de oudste tradities niet per definitie de beste methodes zijn. 'Door juist niet de regels te volgen, is het juist mogelijk om de meest spannende bieren te maken'. TO ØL onderscheidt zich volgens de opdrachtgever 'door hun verbeeldingskracht, persoonlijke know how en wetenschap om de beste resultaten te behalen en is dus een perfecte match met WOW air'.
(PvWK)

Meer info over het bierfestival klik hier.


Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken