Biologische brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland opent haar deuren in Monnickendam

Biologische brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland opent haar deuren in Monnickendam
  • Food-en-retail
  • 4 jun 2018 @ 12:02
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingFood

Brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland is vanaf nu geopend voor het publiek. De eerste bierbrouwerij van Noord-Holland met een volledig biologisch assortiment is gevestigd in een forse, sfeervolle loods aan de Monnickendamse haven.

In de eigen brouwerij worden telkens nieuwe soorten biologisch bier gebrouwen. Het proeflokaal telt 120 zitplaatsen waar gasten de bieren kunnen proeven, samen met bijpassende gerechten van de uitgebreide menukaart. Bierderij Waterland bevat ook een ambachtelijke in-house worstenmakerij, broodbakkerij en koffiebranderij, melden de initiatoren.   

Biologisch smaakparadijs

Oprichters Kristian Kieft en Frank Dutman spelen met Bierderij Waterland in op de toenemende vraag naar eerlijke, biologische streekproducten, vertellen ze. 'Ook niet-bierdrinkers komen hier aan hun trekken en kunnen bijzondere biologische wijnen en sapjes proeven. We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de pure smaak van Waterland en hebben bewust gekozen voor volledig biologische ingrediënten’, aldus de oprichters.

Proefdagen

Tot en met donderdag 13 juni aanstaande bieden de brouwers de bezoekers elke dag bij binnenkomst een ander ‘proefglaasje’ aan van een van de dertien biologische bieren op de tap. Gasten krijgen zo de gelegenheid om kennis te maken met de speciaalbieren en hun mening te geven over de smaak. Zo denken de brouwers het publiek meer bij de verdere ontwikkeling van het assortiment te betrekken.
(PvWK)

Over Bierderij Waterland – Organic Craft Beer – It’s In Our Nature
'Sinds 2015 brouwt Bierderij Waterland biologisch bier met grondstoffen die zijn geteeld door bevlogen biologische boeren in binnen- en buitenland. De nieuwe brouwerij met proeflokaal is gelegen aan Galgeriet 4 aan de haven van Monnickendam. Bierderij Waterland bevat ook een in-house worstenmakerij, broodbakkerij en koffiebranderij en een winkel waar de bieren en alle huisgemaakte producten worden verkocht. De gevarieerde bieren van de Bierderij zijn landelijk verkrijgbaar, onder meer via Marqt, Ekoplaza en diverse webshops voor speciaalbieren. Voor meer informatie zie Bierderijwaterland.com, Instagram en Facebook.'

(bron: Bierderij Waterland)

 

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken