Bierista rijkt 300 bierdiploma's uit

Bierista rijkt 300 bierdiploma's uit
  • Food-en-retail
  • 23 jul 2018 @ 15:20
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingCampagnes

Nog geen 3 maanden na de lancering heeft bieropleiding Bierista reeds 300 bierdiploma’s mogen overhandigen aan geslaagde cursisten. Zoals het merk zelf stelt: 'het leven als Bierista begint eigenlijk pas nadat je dat felbegeerde diploma hebt behaald…'

Join the club
Na het afronden van de opleiding worden cursisten onderdeel van de actieve Bierista biercommunity, waarbij wordt geknipoogd naar de koffie-experts onder de naam 'Barista'

'Je komt in contact met andere Bierista’s, kunt diverse bieren gaan proeven en reviewen én er worden allerlei leuke en interessante events en workshops georganiseerd. Zo kun je iedere maand aansluiten bij een gratis Bierista rondleiding door een Nederlandse brouwerij en krijg je voordeel op diverse festivals en bierartikelen', schrijft het merk.

'Het is supergaaf om te zien dat onze online cursus tot Bierista zo in de smaak valt. We krijgen ontzettend veel positieve reacties van alle deelnemers. We wisten natuurlijk wel dat de behoefte naar meer bierkennis groot was, maar dat we al zo snel zó veel diploma’s mogen overhandigen is echt een mooie kroon op ons werk. En dan begint het eigenlijk pas, want het leukste is natuurlijk om die bierkennis dan ook daadwerkelijk in praktijk te brengen', vult Frouke van Loo van Bierista.nl aan.

Meester in Bier
Als Bierista ben je een echte Meester in Bier. Deze titel mag je natuurlijk met een knipoog zien, het gaat vooral om het verspreiden van het bierwoord. Want bier = fun! Naast de basis bierkennis, bevat de cursus heel veel toffe en handige weetjes over bier die het bijvoorbeeld heel goed doen tijdens een verjaardag of gezellig gesprek aan de bar.

'Je kunt jouw naasten en bekenden als Bierista heel veel vertellen over bier of hen helpen een bier te vinden die bij de persoonlijke smaak past. Daarom hebben wij ook gekozen voor de leus "Meester in Bier". Je bent met jouw bierdiploma op zak namelijk een echte meester, maar dan in bier', aldus Van Der Loo.

Godin van het bier
In 12 delen ontdek je de wondere wereld van bier tot in detail. Van de grondbeginselen tot ontwikkelingen van de dag. En van het serveren van bier tot het combineren met smakelijke gerechten. Een breed scala aan onderwerpen wordt uitvoerig besproken in deze online cursus, die je op ieder moment en iedere plek op je PC of smartphone kunt volgen. De godin van het bier, Ninkasi, helpt je volgens Van Der Loo de cursus door en geeft handige tips & tricks tijdens het studeren. 'Na ieder onderdeel krijg je een proeftoets om de opgedane kennis te toetsen én staat er een bier klaar om grondig te proeven. Want jawel, bij deze opleiding hoort ook praktijkmateriaal! En wel in de vorm van een bierpack met 12 verschillende bieren. Deze bieren passen allemaal binnen de smaakcategorieën waar je tijdens de opleiding meer over leert, en laten je kennis maken met de diversiteit van bier. Zo heb je aan het eind van de cursus voldoende praktijkervaring in het proeven van bier en herkennen van geuren en smaken.'
(PvWK)

De Bierista Bieropleiding kost nu tijdelijk € 99,- inclusief het bierpack met twaalf verschillende bieren, het eindexamen en je persoonlijke bierdiploma.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken