Dit zijn de Foodbloggers-nominaties voor 2018

Dit zijn de Foodbloggers-nominaties voor 2018
  • Food-en-retail
  • 3 sep 2018 @ 11:35
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • AwardsFood

Vandaag, 3 september wordt er weer bepaald welke restaurants, bars en chefs de beste zijn volgens de foodies in de jury van de Foodbloggers Awards 2018. MarketingTribune publiceert de volledige shortlist.

Foodies en (food)bloggers delen dagelijks online hun eet- en drinkervaringen. Maar wat zijn nou echt de beste spots en waarom zijn er hiervoor geen awards door de foodies? Bloggers Roger Bloem en Susam Pang bundelen hun krachten met toonaangevende Foodbloggers en experts om ook dit jaar de Foodbloggers Awards op te zetten. Uit onderstaande toplijst worden de winnaars voor 2018 gekozen. Meer info klik hier.

BESTE RESTAURANTS

Voor de restaurants zijn er in een aantal categorieën prijzen te winnen. In de categorie beste nieuwe restaurants zijn restaurants die sinds de zomer van 2017 open zijn gegaan of een flinke transformatie hebben ondergaan genomineerd. De vijf restaurants die kunnen winnen zijn:

Restaurant 212
Bar Alt
Daalder
Entrepot
Umami by Han

De categorie beste casual restaurant werd vorig jaar nog 'beste foodspot' genoemd. Dit zijn restaurants waar je gemakkelijk naar binnen loopt voor een hapje. Ook in deze categorie vinden we allemaal spots die afgelopen jaar zijn geopend.

Beefsteak Club
Primi
Roses by Sal
Shanghai Bistro
Xampayeria Centra

In de categorie Beste casual fine dining is Jacobsz genomineerd. Het restaurant aan de Ringdijk won vorig jaar nog de awards voor het beste nieuwe restaurant van 2017 en beste social media. Dit jaar krijgt het concurrentie van de restaurants Arles, Daalder, Kaagman & Kortekaas en Mos.

Bovenstaande restaurants worden los nog eens door de foodies beoordeeld op service en puur op de kookkunsten, aldus de organisatie.

In de categorie beste service zijn de volgende restaurants genomineerd:

Jacobsz
Kaagman & Kortekaas
Rijsel
Umami by Han
Wijmpje Beukers

In de categorie beste signature dish/cooking strijden deze restaurants om deze nieuwe prijs.

212
Bodon
Bord’Eau
Daalder
Rijsel

BESTE COCKTAILBAR

Een andere horeca-ondernemer die voor de tweede keer kans maakt om er met de winst ervandoor te gaan is cocktailbar Tales & Spirits. Vorig jaar kreeg de bar nog concurrentie van HPS, Rosalia’s Menagerie en hotelbars The Tailor en Pulitzer’s Bar. Dit jaar is het lijstje met genomineerde bars als volgt:

Bluespoon
Flying Dutchmen
Pulitzer’s Bar
Tales & Spirits
Vesper

NIEUWE AWARDS

De juryleden van de Foodbloggers Awards hebben ook dit jaar weer bekeken wat voor concepten het meest zijn geopend het afgelopen jaar. In 2017 werd er nog gestemd voor de beste brunchspot. Dit jaar wordt er gekeken naar het beste all-day concept en het beste slash concept. Bij de laatste wordt er gekeken naar horecazaken die naast horeca ook andere invulling geven aan de locatie.

Genomineerden Beste All Day:

4850
Bar Kantoor
Libertine Comptoir de Cuisine
The Lobby
Tinner

Genomineerden Beste Slash concept:

Chin Chin Club
Duke of Tokyo
Mooie Boules
Puck
Skatecafé

Als laatste worden er nog awards weggegeven aan de té volgen chef voor komend jaar. De volgende chefs zijn hierin genomineerd:

Alex Haupt
Bas van Kranen
Dennis Huwaë
Joris Bijdendijk
Rick Swinkels

 

Hier vindt u alles juryleden. Tussen al deze restaurants kan ook door de thuisblijver gestemd worden. Het publiek bepaalt namelijk de winnaar van de publieksprijs. Stemmen doe je op deze link: Stemmen Publieksprijs. De prijswinnaars worden vanavond tijdens een diner voor genodigden bekendgemaakt. (PvWK)


De organisatie met enkele dolgelukkige eerder bekroonden
(foto: Foodbloggers awards)


Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken