Bier&co wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers

Bier&co wordt onderdeel van Swinkels Family Brewers
 • Food-en-retail
 • 9 okt 2018 @ 15:13
 • 9460 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert en creatief
  MarketingTribune en L&L
 • FoodMarketing

Swinkels Family Brewers bundelt de krachten met Bier&co. Bier&co, een van de grootste importeurs van speciaalbier van Europa, wordt namelijk onderdeel van Swinkels Family Brewers. Cmo Peer Swinkels reageert: 'Deze overname is een logische en mooie stap.'

Met de overname versterkt Swinkels Family Brewers de lokale relevantie van haar portfolio en geeft de brouwer verdere invulling aan de groeistrategie. Ook voor Bier&co is het een logische stap. Met een grotere afzetmarkt is het handelshuis nog beter in staat de consument uit te dagen nieuwe smaken te ontdekken, zowel met ambachtelijke bieren als frisdranken. Swinkels Family Brewers en Bier&co gaan vanaf vandaag gezamenlijk de distributie van de merken in Nederland verzorgen voor horeca. Retail volgt later.
 
Portfoliospeler met worteling in de lokale grond
Met de overname bestendigen beide partijen hun leidende positie in de Nederlandse lokaal-biermarkt en zijn zij nog beter in staat in te spelen op de groeiende populariteit van ambachtelijke, lokale bieren, speciaalbieren en frisdranken. Met deze stap geeft Swinkels Family Brewers invulling aan haar groeistrategie met als doel een portfoliospeler te zijn met lokale verankering en een relevant assortiment voor de consument. De merken die Bier&co distribueert zijn een waardevolle toevoeging voor het bestaande portfolio. Eerder breidde de brouwer het lokaal- en speciaalbierportfolio uit door onder andere de overname van Palm Belgian Craft Brewers in 2016 en de samenwerking met Moritz in Spanje.
 
Peer Swinkels, chief commercial officer van Swinkels Family Brewers: “Het assortiment van Bier&co bevat prachtige lokale én internationale merken waar we door deze overname nog meer consumenten van kunnen laten genieten. Deze overname is een logische en mooie stap na de aankondiging van de nieuwe bedrijfsidentiteit van Swinkels Family Brewers, waarmee wij naast ons merkenportfolio ook onze lokale en internationale positie verder verstevigen voor de toekomst.”
 
Gaius Voûte, algemeen directeur van Bier&co: 'Bier&co is uitgegroeid tot een ware ambassadeur van lokaal- en speciaalbier. Om verder te groeien, zochten we een strategisch partner. Swinkels Family Brewers voelde meteen aan als een perfecte match. Ik heb het volste vertrouwen dat we ons gezamenlijke portfolio, met een diversiteit aan merken en smaken, aan een nog breder publiek kunnen aanbieden. Wij blijven doen waar we al jaren goed in zijn: het prikkelen van het smaakpalet van alle liefhebbers van ambachtelijke dranken, maar vanaf nu op grotere schaal. Een mooie erkenning voor Bier&co en onze partners.'
 
Swinkels Family Brewers werkt op lokale basis al samen met Brouwerij Maallust (Veenhuizen), Vandeoirsprong (Oirschot) Brouwerij Maximus (Utrecht) en Brouwerij Oersoep (Nijmegen).
(PvWK)

Foto boven: Elevate / Unsplash

 
Over Bier&co
Bij Bier&co houden we ervan om de dingen net wat anders te doen. We zijn niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden we als eersten een lading Belgisch abdijbier voor onze krakersvrienden naar Nederland. Het begin van een groot avontuur. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een van Europa’s grootste speciaalbier importeurs, bouwen we iedere dag aan sterke merken en vormen we hét kenniscentrum van unieke dranken. Het is onze missie om meer en meer mensen de beste ambachtelijk gebrouwen dranken te laten proeven. Dit gaat van ‘de oudste brouwerij ter wereld’ Weihenstephaner en werelds ‘stoutste brouwerij’ BrewDog, tot aan de Nederlands klassieker St. Christoffel en de brouwers van f***ing goed bier Uiltje Brewing Company! Uiteraard ontbreken de grondleggers van de internationale bierrevolutie uit de USA Anchor Brewing en Brooklyn Brewery ook niet. En wat dacht je van uitdagende frisdranken zoals Fritz Kola en Wostok.... Do you dare to drink different? Voor meer informatie, voici.' (bron: Bier&co) 
 
Over Swinkels Family Brewers
Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al 7 generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die beschikt over 5 eigen brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (NL), brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel (BE), brouwerij Rodenbach in Roeselare (BE), brouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (NL) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (ET). Gezamenlijk zijn deze brouwerijen goed voor de productie van 7,5 miljoen hectoliter bier en 830.000 hectoliter frisdrank. Bedrijfsonderdeel Holland Malt beschikt over 2 eigen mouterijen, welke samen goed zijn voor de productie van 340.000 ton mout. Daarnaast produceert bedrijfsonderdeel CereX 4.854 ton moutextracten en compounds. Wereldwijd werken ruim 1.500 medewerkers binnen de groep van ondernemingen geleid door de familie Swinkels. Om het familiebedrijf nog mooier door te kunnen geven aan de volgende generatie, is langetermijndenken en het maken van duurzame besluiten vanzelfsprekend. Voor meer informatie, ziehier.'
(bron: fam. Swinkels)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken