Veronicaschip: van piratenzender tot exclusief restaurant

Veronicaschip: van piratenzender tot exclusief restaurant
  • Food-en-retail
  • 26 nov 2018 @ 11:31
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Food

Het beruchte en beroemde Veronicaschip aan de NDSM-werf in Amsterdam is omgedoopt tot een heus restaurant waar Bryce Steba de scepter zwaait. Vis staat uiteraard centraal plus veel aandacht voor vegetarische en vegan gerechten.

Vanaf het schip zond radio Veronica tussen 1964 en 1974 uit, maar dat mocht niet meer na het invoeren van de anti-piraatwet. In 1974 werden de uitzendingen illegaal verklaard door de Nederlandse regering. Na het beëindigen van de (zend-zee-Piraat) Radio Veronica werd het iconische piratenschip in 1975 via IJmuiden Nederland binnen gesleept. Na omzwervingen in Nederland en België doet het schip dienst als locatie voor café- restaurant, club, live- muziekpodium, kunst en cultuur.

Naast het binnengedeelte beschikt het Veronicaschip ook over een drijvend terras met uitzicht over het IJ. De ondernemers - bekend van onder andere JAJEM en MediaCafe Amsterdam - zijn afgelopen zomer de samenwerking aangegaan met Nimet Akdemir, de eigenaresse van deze historische locatie. Waar sinds de zomer al clubavonden van noordeling plaatsvinden in de buik van de voormalige piratenzender breiden zij de samenwerking verder uit naar een café/restaurant gedeelte.

Sharing is caring

In de keuken, onder leiding van Bryce Steba, staat vis centraal en is er veel aandacht voor vegetarische en vegan gerechten. Er wordt getracht zoveel mogelijk met duurzame en lokale producten te werken en circulair te koken. Daarnaast vinden ze bij het Veronicaschip samen eten een belangrijk gegeven. Om die reden worden de gerechten in het midden van de tafel geserveerd om de gasten de mogelijkheid te bieden samen veel verschillende gerechtjes te proeven.

Het team van het Veronicaschip voegt naast kunst en cultuur nu ook een plek toe op de NDSM-werf waar men kan borrelen en eten op het water. Het café/restaurant is geopend in de weekenden voor borrel, lunch en diner tussen 11.00-02:00. Na (of tijdens) het eten kan er ook gedanst worden. Naast de clubavonden van noorderling gaat het Veronicaschip ook verschillende evenementen met ‘live’-muziek, kunst, cultuur en diverse entertainment organiseren.

 

 

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken