Spar laat klanten afrekenen met smartphone

Spar laat klanten afrekenen met smartphone
  • Food-en-retail
  • 20 dec 2018 @ 11:10
  • Link
  • Hugo Schrameyer
    Hugo Schrameyer

    journalist en redactie-adviseur
    MarketingTribune
  • Kassabon

Vanaf vandaag kunnen Spar-klanten hun boodschappen afrekenen met een smartphone via Payconiq. De betaalapp is door iedereen te gebruiken, ongeacht het merk smartphone of de bank van de klant.

Recent gaf CMO Frank van Tussenbroek van Payconiq op deze site al te kennen dat we aan de vooravond staan van nieuwe digitale betaaloplossingen. Het bewijs daarvan wordt dus nu geleverd door Spar, die als eerste landelijke foodretailer Payconiq als betaaldienst aanbiedt. Tijdens het afrekenen heeft de consument de keuze om een QR-code te laten afbeelden op de kassadisplay, die de klant met zijn Payconiq-app kan scannen. De betaling in de app kan via een vingerafdruk of pincode worden goedgekeurd. Behalve Payconiq is de oplossing tevens mogelijk gemaakt door Centric, de leverancier voor winkelautomatisering bij Spar.

Gemak

‘Als moderne winkel voor dagelijks gemak wil SPAR ook gemak in betaaloplossingen bieden. Het aanbieden van Payconiq past precies in dit beeld. We zijn daarom verheugd dat wij deze stap zetten als eerste foodretailer in Nederland’, aldus Edith Appels, directeur Finance & Operations bij SPAR.

Ferry Kalfsvel, Managing Director Centric Retail: ‘Retailers kunnen met Payconiq QR-codebetalingen overal in de winkel aanbieden en op een moderne manier zaken doen. Een mooie aanvulling op onze Omnichannel Retail Suite. De samenwerking met Payconiq en Spar is heel prettig verlopen. Goed om te zien dat retailers zoals Spar deze innovaties snel in gebruik nemen.’

Innovatieproject

Payconiq werd in 2014 opgericht als innovatieproject van ING. Inmiddels is Payconiq als zelfstandig bedrijf actief in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland en van de Nederlandse tak van het bedrijf zijn ING, Rabobank en Volksbank (ASN, Regiobank en SNS) aandeelhouder. In België en Luxemburg wordt al bij ruim 50.000 winkels betaald via de Payconiq app.

Eerste foodretailer

‘We zijn trots dat we SPAR als eerste foodretailer in Nederland mogen verwelkomen bij Payconiq. SPAR is een internationale retailer die samen met ons de toekomst van mobiel betalen weet te omarmen. De toevoeging van SPAR aan de aanbieders van Payconiq in Nederland is een mijlpaal in de exponentiële groei van de mobiele betaalmarkt’, zegt Guido Vermeent, CEO Payconiq Nederland.

Hugo Schrameyer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken