Cirkle lanceert marketing-app voor horeca en retail

Cirkle lanceert marketing-app voor horeca en retail
 • Food-en-retail
 • 22 mrt 2019 @ 09:05
 • 17477 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WinkelenRobotiseringMarketing

Nederland is een nieuwe app rijker: Cirkle. Dat is het eerste marketing- en loyaliteitsplatform waarmee gebruikers hun favoriete horecagelegenheden en winkels kunnen promoten op Instagram.

Hiermee rouleert het social media-marketingbudget via een beloning aan de klant, terug de zaak in. Wanneer gebruikers via Cirkle een foto posten op Instagram, met de door de ondernemer bepaalde tag en hashtag, kunnen ze een tegoed verdienen bij een van de aangesloten horecagelegenheden of winkels. Dit tegoed kan na 24 uur uitgegeven worden bij de desbetreffende locatie, dus deze korting is niet direct te incasseren, maar kan bij een eerstvolgend bezoek worden ingezet als korting op de rekening.

Zo genereren aangesloten bedrijven niet alleen zichtbaarheid online, doordat bezoekers content posten op Instagram, maar levert het hen ook meer volgers op. Daarnaast bouwt Cirkle een belangrijk loyaltiteitsprogramma op tussen bedrijven en gebruikers, omdat het tegoed pas bij een herhaalbezoek kan worden geclaimd, wat terugkerende gasten of klanten oplevert.

De ondernemer bepaalt zelf wat een comment en een like waard zijn in zijn of haar zaak. Daarnaast kan hij of zij zelf een maximum aan tegoed instellen.

Cirkle werkt op no cure, no pay basis; als er niet wordt gepost, betaalt de ondernemer ook niets, aldus de initiatoren. Wanneer er wel wordt gepost via Cirkle, betaalt de ondernemer €2 per geplaatste post, naast de gegeven korting.  Al ruim 500 winkels en horecagelegenheden in Rotterdam en Amsterdam zijn aangesloten bij Cirkle. Ieder soort onderneming met een kassasysteem kan zich aansluiten, van autogarage tot bloemist of gym. De app is vanaf nu verkrijgbaar in de Google Playstore en in de Apple App Store.
(PvWK)Over Cirkle
'Cirkle is het eerste marketing- en loyaliteitsplatform waarmee gebruikers hun favoriete horecagelegenheden en/of winkels kunnen promoten op Instagram. Cirkle is een initiatief van Don Perridon en Mick Vierdag. Cirkle is meer dan een app; het is een beweging. Het platform creëert een vriendschap tussen bedrijven en hun fans. Make friends, make money, together! En dan is de "CIRKLE" rond', aldus het merk. Meer info: klik hier.

(bron: Cirkle)


Don Perridon

Mick Vierdag

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken