Zwarte Cross biedt gegarandeerde opleiding, baan en stage bij Scania

Zwarte Cross biedt gegarandeerde opleiding, baan en stage bij Scania
 • Food-en-retail
 • 28 mei 2019 @ 12:08
 • 14483 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • EvenementActivatiePersonalia

Scania Nederland zoekt tussen Zwarte Crossers naar aanstormend monteurstalent, want het tekort aan goed opgeleid technisch personeel wordt in Nederland steeds groter. De marketingcampagne gaat vandaag op 28 mei van start.

Scania Nederland, partner van festival de Zwarte Cross, staat bijvoorbeeld te springen om jongeren met twee rechterhanden en interesse in een baan in de techniek. Scania Nederland is op zoek naar leerling bedrijfs-autotechnici in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en biedt een opleiding en gegarandeerd een baan aan. Als klap op de vuurpijl mogen vier gelukkigende stage van hun leven lopen op de Zwarte Cross.

Achter iedere winnaar staat een monteur
De monteurs van de toekomst gaan stagelopen op het Rennerskwartier van de Zwarte Cross. Dit is de plek waar alle deelnemers aan de inmiddels legendarische Zwarte Cross verblijven en hun voertuigen in orde maken voor het crossen. De Zwarte Cross winnen is geen sinecure en van al het materiaal wordt het uiterste gevraagd en gaat er voortdurend van alles kapot aan de voertuigen. Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross: 'Keihard over de crossbaan heen stuiven is natuurlijk onmundig stoer, maar als liefhebbers van gemotoriseerde sport vinden wij de mannen en vrouwen achter de schermen net zo stoer. Achter iedere winnaar staat immers altijd een monteur.'

Geen snuffelstage, maar buffelstage
Op het Rennerskwartier is allerlei gereedschap aanwezig en de stagiairs kunnen ervoor zorgen dat alle deelnemers een paar uur later op het erepodium staan. 'Tijdens een stage moet er niet gesnuffeld, maar gebuffeld worden. Daar leer je het meeste van! Deze stageplaatsen zijn erebaantjes, want ze hebben direct invloed op de klassementsuitslag. Gemotiveerde jongeren verdienen zo’n belangrijke stageplek, want zo zien ze direct wat voor enorme bergen ze kunnen verzetten met hun twee rechterhanden', aldus festivaldirectrice Rikie. 

Aan de slag bij Scania
Geïnteresseerde jongeren kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via jobs.scania.com. Vier gelukkigen mogen naast een stage bij Scania ook nog aan de slag tijdens Zwarte Cross op het Rennerskwartier. 

Over de Zwarte Cross
'
De Zwarte Cross is met 220.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, cross en stunts. Wat maakt de Zwarte Cross zo uniek? Dat zijn de contrasten. Er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Gospel Church en een Gaycafé. Door die tegenstrijdigheden is het festival een bizarre mix van ingrediënten. Op elke centimeter van het terrein is het feest. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is Ticketswap. De Zwarte Cross editie 2019 vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019.'

(bron: ZC)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken