Picnic start proef zakelijke klant

Picnic start proef zakelijke klant
  • Food-en-retail
  • 12 jun 2019 @ 11:17
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Distributie

Online supermarkt Picnic start vandaag een pilot met het gratis en duurzaam bezorgen van boodschappen bij zakelijke klanten. In Leiden, Zoetermeer en Hoofddorp kunnen bedrijven vanaf nu bestellen en in de ochtend worden beleverd.

Voor deze nieuwe groep klanten zullen aparte pagina’s in de app verschijnen om het bestellen nog makkelijker te maken. Bedrijven die de boodschappen vóór 13.00 uur via de app bestellen, krijgen deze de volgende ochtend tussen 09.00 en 13.00 uur geleverd. De boodschappen voor de lunch, koffie en vrijdagmiddagborrel worden vervolgens gratis en tegen de laagste prijs op kantoor bezorgd. De elektrische bezorgwagentjes van Picnic zijn milieuvriendelijk en compact, waardoor ze de wegen niet blokkeren bij het uitladen van een bestelling.

Picnic boort nieuwe zakelijke doelgroep aan

‘Er was veel vraag vanuit bedrijven of ze bij ons konden bestellen, maar ze wilden de boodschappen dan wel ’s ochtends bezorgd krijgen,’ aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Daarom starten we nu in Leiden, Zoetermeer en Hoofddorp met deze ochtendbezorging, zodat men via Picnic de lunch kan laten bezorgen en zelf geen tijd kwijt is met naar de winkel gaan.’ De pilot zal duidelijk maken hoeveel belangstelling er in de zakelijke markt is voor de innovatieve dienst. ‘We gaan nu dus uitbreiden naar bedrijfsterreinen met onze bezorging. Met alle feedback die we tijdens de pilot van bedrijven krijgen kunnen we het aanbod verder verbeteren voor een eventuele landelijke uitrol.’

Zakelijke klanten bestellen net als consumenten via de Picnic-app. Indien gewenst kunnen meerdere collega’s de app met hetzelfde zakelijke account gebruiken, waardoor iedereen boodschappen aan de bestelling toe kan voegen. De betaling vindt plaats via iDeal  of een (eenmalige) automatische incasso, de factuur wordt naar de eigenaar van het account gemaild. Zakelijke klanten die zich aan willen melden kunnen in het startscherm van de app kiezen voor het aanmaken van een zakelijk account.

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken