Budweiser daagt Heineken uit op thuismarkt

Budweiser daagt Heineken uit op thuismarkt
  • Food-en-retail
  • 22 jul 2019 @ 13:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

Budweiser betreedt de thuismarkt van Heineken Nederland . Het bekende Amerikaanse biermerk richt zich op Millenials: jong volwassenen van achttien tot 35 jaar in de Randstad.

Volgens de brouwer zelf gaat het in merkwaarde om 'het grootste biermerk van de planeet.' Volgens Bud-directeur Nicolas Bartholomeeusen van AB InBev Nederland is dat een goede garantie dat het merk ook bij Nederlandse bierdrinkers in de smaak zal vallen. Onder AB InBev vallen ook merken als Jupiler, Leffe, Dommelsch, Hertog Jan en Corona die al in ruime mate op de Nederlandse markt zijn. 'Bud is anders', stelt Bartholomeeusen op Business Insider, 'Hertog Jan drink je thuis wanneer je er echt voor gaat zitten om goed te genieten. Bud is meer bedoeld voor borrels na het werk en festivals. Hierbij richt Bud zich voornamelijk op de doelgroep van achttien tot 35 jaar, in de Randstad. 'Het merk is met haar unieke smaak en positionering een toevoeging op het bestaande portfolio van Bierbrouwerij AB InBev', aldus de brouwerij.

De brouwerij van het biermerk, dat ook bekend is van veel bekroonde commercials in Cannes (zie voorbeeld hieronder in de reeks 'Wazzup'), heeft uitgebreid consumentenonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat Nederlanders goed op Bud reageerden. 'We zien dat hier vanuit de markt een grote behoefte aan is', zegt Bartholomeeusen.

Het bier dat volgens Bartholomeeusen het beste te omschrijven als 'zacht, doordrinkbaar en minder bitter', wordt eerst gelanceerd in de horeca. Vanaf het najaar 2019 zal het ook in het retailkanaal verkrijgbaar zijn. Tot nu toe was Bud beperkt in Nederland te vinden, omdat slechts één groothandel het in zijn assortiment had. Ook bierspeciaalzaken verkopen al Bud.
(PvWK)

Over Bierbrouwerij AB InBev
'Bierbrouwerij AB InBev is onderdeel van het beursgenoteerde AB InBev, de wereldwijde marktleider in de biermarkt. AB InBev is met ruim 400 merken en 180.000 medewerkers in meer dan 100 landen actief. Budweiser is het meest waardevolle biermerk ter wereld. Andere beroemde wereldwijde merken van AB InBev zijn Bud Light, Corona en Stella Artois. In Nederland is Bierbrouwerij AB InBev onder meer bekend van merken als Jupiler, Leffe, Dommelsch, Hertog Jan en Corona.'
(bron: AB InBev)



Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken