Plus verzorgt op Kerstavond het diner in kraamafdeling

Plus verzorgt op Kerstavond het diner in kraamafdeling
 • Food-en-retail
 • 13 dec 2019 @ 08:29
 • 7785 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • PromotieMarketing

Soms lukt het niet om álle familieleden aan tafel te krijgen met Kerst, soms omdat de allerjongste nog niet thuis is. In lijn met de tvc, 'brengt Plus de Kerst dit jaar naar Kers(t)verse ouders toe' via een speciale marketingpromotie.

Samen met een chef-kok verzorgt de supermarkt daarom op dinsdag 24 december 2019 een heerlijk Kerstdiner voor pas bevallen moeders en hun (nieuwe) gezin op een kraamafdeling.
 

478 baby’s per dag
Wereldwijd worden er ongeveer 255 baby’s per minuut geboren. In Nederland verwelkomen we gemiddeld 478 baby’s per dag* en nog altijd zijn dat iets meer jongens dan meisjes. Hoewel het aantal geboortes rond de feestdagen iets daalt, laten niet alle (kerst)kindjes op zich wachten. Zo zijn er bijna 400 gezinnen die het Kerstdiner moeten overslaan omdat zij een nieuw gezinslid verwelkomen, weet de retailketen.

Ultieme kerstdiner voor de jonge moeder
'Tijdens de zwangerschap heeft de aanstaande moeder heel wat lekkers aan zich voorbij moeten laten gaan. Daarom is bevallen met kerst misschien wel dubbel feest. Want naast het verwelkomen van een echt Kerstkindje is dit natuurlijk de tijd van het jaar dat er heerlijk eten en drinken op het menu staat. En na zo’n geweldige prestatie gaat een uitgebreid diner er zeker in. Populair op het menu van pas bevallen vrouwen zijn biefstuk, carpaccio, gerookte zalm en tiramisu. Daarbij voor de liefhebster wellicht nog een glaasje (alcoholvrije) wijn of bubbels', aldus Plus.

Kerstdiner op de kraamafdeling
'Kerst is natuurlijk de tijd van samenzijn met vrienden, familie en lekker eten. Omdat dit net iets lastiger is als je net bevallen bent en op een kraamafdeling ligt, biedt Plus dit jaar iets unieks. Op kerstavond organiseert de supermarkt een geheel verzorgd kerstdiner voor pas bevallen moeders en hun familie op een kraamafdeling, helemaal in lijn met de kerstcommercial. De kersverse gezinnen kunnen kiezen uit een menu vol typische kerstgerechten, verzorgd door een chef-kok. Of ze nu zin heeft in een warme lavacake, carpaccio of quiche, er is voor ieder wat wils. Want goed eten is samen eten.' 

Verpleegkundige Chantal Heinis werkt op de afdeling verloskunde en vindt Kerst altijd een bijzondere tijd op de kraamafdeling: 'Als je in de zorg werkt dan hoort het erbij om met de feestdagen te werken. Het blijft altijd bijzonder, al die Kerstkindjes. De sfeer op de afdeling is ook altijd heel gezellig. Er staat eenKerstboom en overal hangen versieringen. Als de drukte het toelaat dan organiseren we een kerstontbijt met de nacht- en dagploeg. De nachtdienst dekt de tafel met heel veel lekkers. Maar soms gaat dan ‘gewoon’ de pieper af en weet je dat er een bevalling is begonnen. Het werk gaat dan natuurlijk altijd voor.'
(PvWK)

Bekijk hier de recente kerstcommercial van Plus


* Gebaseerd op cijfers van het CBS.

Over Plus
'Plus is met ruim 260 supermarkten een belangrijke speler op de Nederlandse levensmiddelenmarkt. De Plus Retail-organisatie bestaat uit het servicekantoor in Utrecht, drie regionale distributiecentra in Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht, en een landelijk distributiecentrum in Middenbeemster. Plus is het coöperatieve huis voor onze 224 zelfstandige supermarktondernemers. Ons gezamenlijk doel is een duurzame bedrijfsvoering waarbij de klant centraal staat en de focus ligt op goed eten, voor iedereen elke dag. Onze lokale supermarktondernemers spelen hierbij een belangrijke rol – met hun persoonlijke service en betrokkenheid zijn zij verbonden met de buurt. Meer informatie over Plus Retail vindt u op www.plus.nl/over-plus.'

(bron: Plus)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken