KFC gaat tijdens Nationale Week Zonder Vlees volledig vegetarisch

KFC gaat tijdens Nationale Week Zonder Vlees volledig vegetarisch
 • Food-en-retail
 • 26 feb 2020 @ 15:59
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMVOEvenement

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart 2020, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Een wereldwijd historisch moment voor KFC.

Dit moment is voor KFC tevens het startschot van de landelijke introductie van de 'Chickenless Chicken Burger' en de eerste test van 'Chickenless Crispy Tenders' in Nederland.

KFC nu óók voor vegetariërs
'KFC is er voor iedereen, van truckers tot miljonairs, zo luidt de uitspraak van oprichter Colonel Harland Sanders (foto boven). Daarom ben ik heel trots dat KFC nu een KFC-waardige vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten en lanceren dit op grootse wijze zoals KFC betaamt', vertelt Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe. Op 9 maart 2020 wordt de Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het KFC menu. De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met elf kruiden en specerijen en gefrituurd voor het kenmerkende krokante laagje. Dit maakt de KFC Chickenless Chicken Burger net zo smaakvol als de KFC Original Burger. Het hoofdingrediënt van de burger is Mycoproteïne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.

Chickenless Cripsy Tenders Test
KFC Binnenwegplein in Rotterdam, dat van 9 t/m 15 maart het eerste en enige volledig vegetarische KFC restaurant ter wereld zal zijn, is tevens de testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden, waardoor gasten als eerste kennis kunnen maken met de mogelijke toekomstige toevoeging aan het vegetarische portfolio van KFC. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Bezoek de enige vegetarische KFC ter wereld
'De enige vegetarische KFC ter wereld bezoeken? Dat kan alleen van 9 t/m 15 maart, van 10:00-23:00 uur, aan het Binnenwegplein 68 te Rotterdam. Laat je verrassen door het uitgebreide vegetarische menu, dat bestaat uit Chickenless Fingerfood, Chickenless Burger & Chickenless Ricebowl, Wrap, Chickenless Boxmeals en Chickenless Bucket', aldus KFC.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken