[Boekenweek] Literair festival BoekenFest omarmt rebellie

[Boekenweek] Literair festival BoekenFest omarmt rebellie
 • Food-en-retail
 • 19 feb 2020 @ 08:16
 • 17601 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingDoelgroepen

Het literaire festival BoekenFest wordt dit jaar rebels. Speciaal voor deze avond, de afsluiting van de Boekenweek op 21 maart 2020, heeft DNK een eigen rebellenclub samengesteld die 'zorgt voor een avond vol lef'.

DNK sluit de Boekenweek – op z’n rebels een week na het landelijke slot – af met het BoekenFest: een sfeervol en dit keer bovenal rebels festival gevuld met bekende schrijvers, liveoptredens, culinaire versnaperingen en stoere verhalen. Speciaal voor deze editie heeft DNK een bijzondere club samengesteld: 'DNK’s rebellenclub', passend bij het thema van de 85ste Boekenweek: Rebellen en dwarsdenkers.

DNK’s rebellenclub
Onder andere Annejet van der Zijl, Stella Bergsma en Tommy Wieringa voegen zich zaterdag 21 maart bij de rebellenclub van DNK. Van der Zijl vertelt over het schrijven van het Boekenweekgeschenk 2020 en Bergsma gaat in op kwetsbaarheid, seksualiteit, vrouw zijn en ouder worden. Tommy Wieringa, bekend van zijn boek Joe Speedboat en zijn intussen vrij voorspelbare fulmineren tegen Thierry Baudet in de NRC, schrijft ook graag over rebellen. Tijdens BoekenFest '20 draagt hij voor uit eigen werk en vertelt over zichzelf, zijn dochters en zijn overleden moeder. Özcan Akyol en Herman Brusselmans, die zich beiden wel als rebels durven te bestempelen, gaan met elkaar in gesprek over hun werk, carrière en het Boekenweekessay dat Akyol dit jaar voor zijn rekening mocht nemen. Tot slot mag ook Heleen van Royen niet ontbreken in dit rijtje. Rebels als altijd schreef zij een boek over haar seksleven. Deze avond zal ze verder ingaan op het doorbreken van taboes, aldus DNK.

Spectaculair decor 
Naast de optredens van de schrijvers is er een minstens zo spraakmakend randprogramma met cocktails & comedy, een spannende pubquiz, activiteiten in het JackLab en meer. Daarnaast krijgt BoekenFest’20 een spectaculair decor. Leerlingen van CS Vincent van Gogh uit Assen geven bekende schilderijen een rebels tintje en stellen deze vervolgens tentoon tijdens het festival. 
(PvWK)


Meer informatie en tickets via dnk.nl. Tot 11 maart 2020 zijn tickets voor BoekenFest’20 hier te boeken met vroegboekkorting.

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken