Meesterchef Chris Naylor opent BBQ-staycationrestaurant

Meesterchef Chris Naylor opent BBQ-staycationrestaurant
  • Food-en-retail
  • 3 jul 2020 @ 08:51
  • 17574 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

In de maanden juli en augustus 2020 opent het tijdelijke restaurant Camping at Olof's zijn deuren in de oudste kapel van Amsterdam: de Sint Olofskapel aan de Zeedijk. Het wordt een barbecue-restaurant onder leiding van chef Chris Naylor van Michelinster-restaurant Vermeer.

Staycation-restaurant
Het restaurant is een vervolg op Roomservice at Olof's, het succesvolle pop-up restaurant dat in 2016 op dezelfde locatie zat. Het was het eerste flexitarische restaurant van Nederland. Ook nu vormen verse groenten een belangrijke basis, aangevuld met producten van de barbecue. Het wordt een staycation-restaurant, waar Amsterdammers een paar uur vakantie kunnen vieren. Behalve een restaurant, zijn er verschillende recreatiemogelijkheden in de monumentale kapel die voor de zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein.

Geen verbrande worsten
Chris Naylor: 'Het restaurant heeft de ontspannen sfeer van een camping, maar je hoeft niet bang te zijn voor verbrande worsten en zwarte kip die je zelf moet klaarmaken. Dat doen wij voor je: heerlijke gerechtjes van de BBQ, met de herkenbare smaken van Vermeer, maar dan voor een toegankelijke prijs.' Voor 15 euro per persoon boek je een kampeerplaats en krijg je een uitgebreide salade-schotel met mezze-achtige gerechtjes als tabouleh, burrata, hummus. Hierbij kun je van een compacte barbecue-kaart gerechten bestellen, zoals black cod met witte miso, mirin and sake, tonijnsteak met groene kruiden of lamsbout met tarragon ‘boudran’.

Slapen
Anders dan de naam misschien doet vermoeden is het niet mogelijk om te blijven slapen. Amsterdammers kunnen wel een kamer boeken in één van de hotels die meedoen aan de Hotelnacht Summer Staycation. Camping at Olof's is vanaf 8 juli 2020 dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur. Reserveren is mogelijk via www.campingatolofs.nl. Ook Restaurant Vermeer is in de zomermaanden geopend van dinsdag tot en met zaterdag, aldus de chef.
(PvWK)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken