[live stream] 1 juli Breakfast Meet-up: Innovaties in foodcatering

[live stream] 1 juli Breakfast Meet-up: Innovaties in foodcatering
 • Food-en-retail
 • 30 jun 2020 @ 10:50
 • 23527 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • InterviewMarketing

De Sandenburg Breakfast Meet-up van 1 juli 2020 tussen 9:00u en 10:00u sharp, presenteert in samenwerking met MarketingTribune drie optimistische vernieuwers in de wereld van foodservice. Gasten: Willem Treep (The Food Line-up), Anouk Snelders (Health Food Wall) en Ernest van de Voort (Albron).

BEKIJK DE LIVE STREAM OP 1 JULI HIERONDER
 

Vanaf 1 juli 2020 krijgt de Nederlandse verblijfs- en recreatiesector een stevige impuls. Er geldt geen limiet voor het aantal bezoekers van bijeenkomsten, als iedereen anderhalve meter afstand kan houden en er vooraf wordt gereserveerd. Als dat niet kan, geldt wel een maximumaantal: 100 bezoekers binnen, 250 buiten. Dit geldt ook voor horeca, bioscoop, theater en feesten. De foodservice industrie, goed voor 21 miljard euro omzet, haalt opgelucht adem. Over de eerste twee maanden van de corona lockdown daalde de totale omzet met 74%. Een onzekere tijd waarin ook grote en kleine cateringbedrijven zich opnieuw moesten uitvinden.

De Sandenburg Breakfast Meet-up van 1 juli 9.00 – 10.00 uur presenteert in samenwerking met Marketingtribune drie optimistische vernieuwers in de wereld van foodservice. De uitzending wordt live gestreamd op het Youtube kanaal van Sandenburg concept creation en via Marketingtribune. Reacties en chatvragen tijdens de uitzending kunnen aan de redactie gestuurd worden.

Willem Treep is managing partner van The Food Line-up: een creatief cateringbureau dat zich richt op het bieden van beter eten tijdens events. De afgelopen maanden waren er geen events en foodfestivals voor de ruim 150 zelfstandige chefs- en foodtruck-ondernemers uit het netwerk. Met twee nieuwe initiatieven, Table for 2 en The Food Pick-up moet daar weer verandering in komen. Met Table for 2 kunnen gasten dineren midden op de dansvloer, maar ook food-biechten in een kerk of vijf gangen toetjes eten op bijzondere plekken in Amsterdam. Met The Food Pick-up wordt thuisblijven deze zomer een feestje en rollen de foodtrucks door de crisis heen door met de lekkerste wereldkeukens de wijk in te gaan.

Anouk Snelders is oprichter en directeur van Health Food Wall met automaten op Schiphol Plaza en Amsterdam UMC. De eerste gezonde automaat die vegetarische, veganistische en gluten vrije maaltijden aanbiedt. De twee jaar oude start-up, die ook bij andere ziekenhuizen, kantoren en universiteitscampussen automaten plaatst, rolt een nieuwe range innovatieve locker automaten uit met RFID-tags in combinatie met de Health Food Wall app of bankpas. Gebruikers kunnen niet alleen vegetarische en veganistische maaltijden, smoothies, snacks en juices vinden in de smart automaten, maar ook producten als maskers of handgel. Health Food Wall is een veilige oplossing voor kantines in allerlei sectoren.‍ In het najaar worden de maaltijden onder het merk Health Food Wall separaat verkocht in ondernemerswinkels van een supermarktformule.

Ernest van de Voort is als directielid van Albron verantwoordelijk voor businessdevelopment, marketing en conceptontwikkeling bij Albron. Onder zijn leiding heeft de zelfstandig opererende cateraar flink geïnvesteerd in de uitbreiding van haar conceptportfolio met zelf ontwikkelde foodconcepten zoals The Green House, en met bestaande en nieuwe licenties met aantrekkelijke ‘street brands’ voor de winkelcentra van Unibail Rodamco. Albron heeft in juni de app Shift Happens gelanceerd, waarmee gasten zich inschrijven voor een shift in het bedrijfsrestaurant om zo coronaproof te lunchen. Albron stelt de app gratis beschikbaar voor collega-cateraars en bedrijfsrestaurants in eigen beheer. Er zijn duidelijke protocollen afgesproken over de inrichting van het ‘nieuwe’ bedrijfsrestaurant. Een speciaal team van Albron heeft alle opdrachtgevers geholpen de restaurants volgens deze normen in te richten en zo dus ook de capaciteit te bepalen.Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken