Chef Lute presenteert Qnolselderij én een Qalkoen voor het kerstdiner

Chef Lute presenteert Qnolselderij én een Qalkoen voor het kerstdiner
 • Food-en-retail
 • 21 dec 2020 @ 08:33
 • 27700 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MerkenFood

Wie de kalkoen vraagt wat er op het kerstmenu moet, kan nu ook als antwoord krijgen: 'Qnolselderij'. Topchef Peter Lute lanceert dit vega-alternatief namelijk naast zijn Qalkoenpakket, waarmee iedereen aan tafel wordt bediend.

Qnolselderij én/of de Qalkoen kunnen voor het kerstdiner worden thuisbezorgd. Daar verricht de ontvanger de finishing touch. Voor iedere verkochte Qalkoen, een zorgvuldig geselecteerde kwaliteitskalkoen van Vleeschmeester, wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland.

'Eind november 2020 werd Qalkoen gelanceerd, een initiatief dat in het leven is geroepen om zo veel mogelijk mensen een fijne kerst te bezorgen. Voor iedere verkochte Qalkoen, een zorgvuldig geselecteerde kwaliteitskalkoen van Vleeschmeester, wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland. Goed nieuws: het Qalkoenpakket kan nu worden uitgebreid met een vegetarische variant. Met de Qnolselderij erbij wordt het kerstdiner een feest voor iedereen', aldus chef Lute.

Vegetarische variant
Qnolselderij is een vegetarische variant van de Qalkoen. Dit is een gepofte en geroosterde knolselderij met krokante citruspolenta, geitenyoghurt, wortelsiroop en een jus van knolselderij. Door de juiste kruiden, specerijen, een precieze garing én duidelijke instructies bereid je deze kerst de lekkerste knolselderij die je ooit geproefd hebt, belooft Lute. Bovendien kan iedereen aan tafel meegenieten van de vegetarische bijgerechten zoals aardappelgratin, stoofpeertjes en rode kool.

Kerst vier je samen, ook in het kinderziekenhuis
In het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen veel ernstig zieke kinderen. Uit voorzorg voor een mogelijke infectie zijn de activiteiten en bezoekmogelijkheden in tijden van corona tot een minimum teruggebracht. Omdat ieder kind een zo feestelijke mogelijke kerst verdient, is Qalkoen in het leven geroepen (waarin de Q staat voor quarantaine). Met de aanschaf van een kwaliteitskalkoen steun je de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland. Peter Lute: 'Voor ieder verkocht Qalkoenpakket wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van de kinderziekenhuizen. De stichtingen van de kinderziekenhuizen doen er alles aan om het ziekenhuisverblijf van de kinderen en hun gezin zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wordt er gezorgd voor feestelijke kerstversiering, speelgoed en ontspanningsmogelijkheden.'
(PvWK, foto: Rodnae Productions Los Angeles / Pexels)

Informatie over Qalkoen en Qnolselderij
website: meer informatie en bestellen via www.qalkoen.nl

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken