Iglo vaart nieuwe koers met vis

 Iglo vaart nieuwe koers met vis
 • Food-en-retail
 • 4 feb 2021 @ 08:46
 • 12216 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

‘Nederland een betere plek maken door mensen te helpen duurzame vis te eten’, wil Iglo. Aftrap: nieuwe tvc inclusief kapitein plus nieuwe marketingcampagne.

De invulling van deze ambitieuze, nogal holistische internationale missie gaan we volgens Iglo in Nederland op verschillende manieren terugzien, waaronder in de nieuwste commercial van het merk. Binnen dit commitment wordt de focus gelegd op drie pijlers: versheid, duurzaamheid en de kwaliteit van de producten.

Vers uit de oceaan
'De uitdaging is in de eerste plaats om mensen ervan bewust te maken dat onze vis snel diepgevroren is om de versheid van de vis optimaal te behouden, van de zee tot op het bord', aldus Nikie Lammers, verantwoordelijk marketeer voor het visportfolio bij Iglo, 'In onze nieuwste commercial Kom aan Boord (zie het venster hieronder, red.) laten we daarom explicieter zien dat onze vis vers gevangen wordt in een ijskoude oceaan. En dat wij die versheid voor mensen behouden tot het moment dat het heerlijk warm wordt gegeten.'

Een ander groot voordeel van diepvries is volgens de marketeer de positieve invloed die diepvries heeft op het verminderen van voedselverspilling. Onderzoek van de Universiteit van Wageningen wijst uit dat mensen minder weggooien als ze de diepvries gebruiken. Van niet-bevroren voeding gooien we gemiddeld 60% weg of we verspillen het, van bevroren voeding is dat maar 30%.

Het lekkerste product 
Naast de thema’s versheid en duurzaamheid focust Iglo zich ook op het product. Of het nu gaat om de producten met een knapperig beslag of korstje van broodkruimels, alle producten zijn gemaakt van gewone ingrediënten. Door het introduceren van nieuwe varianten wordt vis op een gevarieerde en steeds makkelijkere manier voor een steeds bredere doelgroep beschikbaar. Op deze manier wil Iglo mensen stimuleren meer vis te eten, ook omdat vis bijdraagt aan een gezonde leefstijl.

Rol van duurzame vis
Lammers: 'Dan  moet je denken aan de lancering van een nieuwe Fish Cuisine range, met een laagje vol met groente.  En binnenkort wordt er een complete reeks producten gelanceerd speciaal voor in de oven of airfryer. Deze producten maken het nóg makkelijker om onze lekkerbekjes of burgers zonder koekenpan of frituur lekker klaar te maken en te zorgen voor een knapperig korstje. Ook blijven we receptinspiratie aanbieden die helpt om vaker en op verschillende manieren vis op tafel te zetten.'
Voor de toekomst ziet Iglo het volgens Nikkie Lammers als haar taak om consumenten blijvend  te informeren over de rol die vis zou moeten spelen in een gezond en duurzaam verantwoord voedingspatroon.

Het lekkerste product 
Naast de thema’s versheid en duurzaamheid focust Iglo zich ook op het product. Of het nu gaat om de producten met een knapperig beslag of korstje van broodkruimels, alle producten zijn gemaakt van gewone ingrediënten. Door het introduceren van nieuwe varianten wordt vis op een gevarieerde en steeds makkelijkere manier voor een steeds bredere doelgroep beschikbaar. Op deze manier wil Iglo mensen stimuleren meer vis te eten, ook omdat vis bijdraagt aan een gezonde leefstijl. 

Receptinspiratie
Lammers legt uit: 'Dan moet je denken aan de lancering van een nieuwe Fish Cuisine range, met een laagje vol met groente.  En binnenkort wordt er een complete reeks producten gelanceerd speciaal voor in de oven of airfryer. Deze producten maken het nóg makkelijker om onze lekkerbekjes of burgers zonder koekenpan of frituur lekker klaar te maken en te zorgen voor een knapperig korstje. Ook blijven we receptinspiratie aanbieden die helpt om vaker en op verschillende manieren vis op tafel te zetten.' Voor de toekomst ziet Iglo het als haar taak om consumenten blijvend  te informeren over de rol die vis zou moeten spelen in een gezond en duurzaam verantwoord voedingspatroon, aldus het foodmerk.

2021 plannen
Naast de introductie van een complete reeks Oven Vis producten begin dit jaar, zullen later dit jaar nieuwe verpakkingen instromen met QR-codes. Door het scannen van deze code kan de consument op een interactieve manier traceren waar de vis vandaan komt en door middel van Augmented Reality meer over de herkomst te weten komen. Door hierover transparant te zijn, geeft Iglo mensen inzicht in de herkomst van het product dat ze klaarmaken en waar ze aan tafel van genieten. Die openheid past in de trend dat vertrouwen in de voedingsmiddelen en de bedrijven daarachter voor consumenten steeds belangrijker wordt. 'Wij vinden het al lange tijd belangrijk om aandacht te hebben voor traceerbaarheid en duurzame vangst. Het is een mooie ontwikkeling dat wij onze kennis en informatie daarover nu nog meer met mensen kunnen delen. Ons einddoel is om hele lekkere visproducten aan te bieden die bijdragen aan een gezonde leefstijl, maar óók aan een gezonde oceaan', vat Lammers samen.
(PvWK)

Over Iglo
'Iglo Nederland is een bekende speler in het diepvriessegment in Nederland en heeft een leidende positie in vis, maaltijden en groenten. In 2020 heeft Iglo ook vleesvervangers geïntroduceerd binnen de vriesvers-categorie onder de naam Green Cuisine om daarmee dit segment ook in diepvries op te bouwen. Jaarlijks verkoopt Iglo zo’n 79 miljoen Vissticks in Nederland. Met 64,7% marktaandeel is Iglo marktleider binnen dit segment [bron: AC Nielsen Mat, P13 /2020]. Iglo Nederland is onderdeel van Nomad Foods. Meer info check www.iglo.nl.'

(bron: Iglo)Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken