[onderzoek] Totale schuldenberg restaurants richting 3 miljard

[onderzoek] Totale schuldenberg restaurants richting 3 miljard
  • Food-en-retail
  • 18 feb 2021 @ 10:00
  • 12842 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingFood

Uit onderzoek - onder 1200 restaurants - uitgevoerd door culinaire platform WijnSpijs.nl - blijkt dat de gemiddelde schuld per restaurateur is opgelopen tot €90.204.-. Restaurants verwachten minimaal twee jaar nodig te hebben om de schulden af te lossen.

De totale schuld in de horeca is opgelopen tot €2.967.711.600. De meest recente routekaart van de Rijksoverheid geeft geen ruimte voor ondernemerschap en zorgt ervoor dat de schuldenberg van restaurants en horeca verder toeneemt. WijnSpijs en KHN Nederland roepen op om in te zetten op grootschalig testen in de horeca als een van de oplossingen om de groei van de schuldenberg te stoppen. De huidige steunmaatregelen zijn onvoldoende om de schulden te dragen. De gepresenteerde routekaart is een doodsteek voor een groot deel van de restaurants. Volgens KHN, 'geeft zo'n 50% van de horecaondernemers aan het niet langer dan zes maanden meer vol te houden'

Groot digitaal platform
Wouter Dijkstra, directeur van WijnSpijs -een van de grootste culinaire platformen van Nederland- geeft aan dat: 'het onderzoek gaat over de oplopende schuldenberg, het interen op het eigen vermogen is niet onderzocht. Vele schrijnende verhalen zijn inmiddels tot ons gekomen. Het verkopen van een woonhuis om personeel te betalen is een exemplarisch en schrijnend voorbeeld van de situaties waarin veel horeca-ondernemers zich bevinden.' 
(PvWK)



 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken